Konu
:
Burun Ucu Kaldırma
Yalnız Mesajı Göster
Burun Ucu Kaldırma
09-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burun Ucu Kaldırma
Burun Ucu Kaldırma
Burun Ucu Kaldırma
Burun Ucu Kaldırma,
Tamponsuz Burun Estetiği
Burun ameliyatları, yurdumuzda en çok yapılan estetik ameliyat olması nedeniyle oldukça popülerdir
Burun ameliyatlarında hastaların ameliyatın kendisinden çok daha fazla korktukları konu burun tamponudur
Burun estetiği ameliyatı olacak hastalar genellikle eskiden ya da daha önceden ameliyat olmuş arkadaş ya da dostlarına danışırlar
Dinledikleri hikaye genellikle korkunçtur
Oldukça sıkıntılı saatleri ve ameliyat sonrası nefes alamamaktan duydukları rahatsızlıkları anlatırlar
Sonuç olarak da burun estetiği ameliyatı olacak hastayı bir korku alır
Evet, burun tamponu oldukça sıkıntılı bir durumdur
Yani rahat nefes alamamak oldukça rahatsız edicidir
Eski hocalarımız tüm burun ameliyatlarında burun tamponu koyarlardı
Hatta günümüzde de pek çok kulak burun boğaz uzmanı da bu tamponları oldukça sevmektedirler
Gerçi şimdi modern delikli kanallı gibi pek çok tampon çeşidi vardır ve bunlar nispeten burun ameliyatı sonrası nefes almayı kolaylaştırırlar
Burun Tamponu
Burun tamponu koymak estetik cerrahın kendi tercihine bağlı olan bir şeydir
Tamponsuz burun estetiği mümkün mü? Ben kişisel olarak burun estetik hatta deviasyon ameliyatı sonrası bile hemen hemen hiçbir hastaya burun tamponu uygulamıyorum
Gerekli olduğuna da inanmıyorum
Ancak bazen bazı hastalarda istenmeyen kanama durumları ortaya çıkabiliyor ve bunu kontrol etmek için nadiren uyguluyorum
Bazen plastik cerrahlar ameliyat sonrası burnu şekillendirmek için de tampon koyuyorlar fakat bu etkisiz bir yöntemdir
Eğer ameliyat düzgün ve iyi yapılmamışsa bunu tamponla düzeltmek mümkün değildir
Modern estetik ve plastik cerrahide burun ameliyatları sonrası tampon uygulaması artık yavaş yavaş terk edilmektedir
Hasta ameliyat sonrası normal nefes almaya başlamakta ve burun estetik ameliyatı sonrası dönemi çok daha konforlu ve huzurlu geçirmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul