Konu
:
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
09-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı en sık kullanılan iki popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı
Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor
Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir
Washington State Üniversitesi'nden Dr
Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor
" dedi
Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri
Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul