Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı



Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı
Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı



Sarımsak Antibiyotikten Güçlü Çıktı

Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı en sık kullanılan iki popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı

Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir

Washington State Üniversitesi'nden Dr Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor" dedi

Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla