Konu
:
Dondurmanın Yararları Nelerdir? - Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmanın Yararları Nelerdir? - Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
09-08-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmanın Yararları Nelerdir? - Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
Dondurmanın Yararları Nelerdir? - Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
Dondurmanın Yararları Nelerdir? - Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
Dondurmanın Faydaları Nelerdir
Dondurma özellikle yaz aylarının vazgeçilmez besin ögesi olmuştur
Büyük küçük herkes dondurmayı severek ve isteyerek tüketmektedir
Son yıllarda dondurma sadece yazları değil kış aylarında da kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir tatlı haline geldi
Eminim ki yediden yetmişe her birey dondurmayı sevmektedir
Neredeyse sevmeyen ve tüketmeyen yoktur
Yaz aylarında daha fazla tercih edilmesinin nedeni sıcak günlerde bize anlık serinlik hissi vermesi ve rahatlatmasıdır
Peki ama bu dondurmayı yerken hiç düşündünüz mü faydaları neler acaba diye?
Toplumumuzda son günlerde dondurma zararlı mı acaba diye bir soru herkesin aklını karıştırmaktadır
Bu yazımızda dondurmanın yeterli miktarda tüketilmesi sonucu yararlarından bahsedeceğiz
Dondurmanın damak tadımız da bıraktığı eşsiz lezzetin yanı sıra sağlığımıza da ciddi boyutta faydaları bulunmaktadır
Bu faydalar uzmanlar tarafından açıklanmıştır
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan dondurmanın aşırıya kaçılmadığı taktirde hiç bir zararının olmadığı iddiası uzmanlar tarafından açıklandı
Dondurma kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olması nedeniyle kemik gelişimine destek olmaktadır
Bu sebepten gelişim çağındaki çocuklara günde yeteri miktarda dondurma yedirilmesinde fayda vardır
Fosfor ve kalsiyum kaynağının yanı sıra magnezyum, potasyum, demir gibi minerallerin de kaynağıdır
Vitamin bakımından da oldukça zengindir A,B,C,D,E grubu vitaminleri içerisinde barındırmaktadır
Bu sebepten günlük mineral ve vitaminleri dondurma aracılığıyla karşılayabiliriz
Dondurma kalori bakımından oldukça düşük bir miktara sahiptir
Hatta diğer tatlılara göre en az kalori dondurmada bulunur
Dondurma yapımında sütün içinde bulunan kalsiyum ve fosforun daha fazla yoğunlaşması nedeniyle günlük 100 gramdan fazla tüketilmesi önerilmemektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul