Yalnız Mesajı Göster

Percy Jackson & Olimposlular - Şimşek Hırsızı / Kitap - 1

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Percy Jackson & Olimposlular - Şimşek Hırsızı / Kitap - 1

Merhabalar;

Bu kitap ve serisini baya uzun süredir okuyorum gerçekten çok güzel

Öncelikle şöyle kısaca özetini yazayım

New York Times tarafından 2005 yılının en iyi kitabı ödülünü kazanıp satış rekorları kıran ve buraya sığdıramadığımız daha pek çok ödüle doyamayan Percy Jackson ve Olimposlular serisinin ilk kitabı ?Şimşek Hırsızı?, Türk okurlarıyla buluşuyor

Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hâlâ hayatta olduklarını söylese ne yapardınız? Ya annenizin ya da babanızın bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? Ama bir yandan da peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse? Ne yapardınız? Percy?nin yaptığını?

Kitabın filmi çıktı2012 yılında öbür kitaplarında filminin çıkması bekleniyorHeryerde fiyatı 13,50 kuruş olan bu kitap gerçekten maceradan maceraya koşturuyorBir çocuk AIDS hastası ve okuma bozukluğu var aynı zamanda antik yunancayı doğuştan biliyorİsmi percy jacksonMelez olduğu bir okul gezisinde öğretmeni çağırıp daha sonra öğretmeni bir anda kaybolup havada belirgin bir şekilde FURY adlı canavara dönüşüyor ve percye saldırıyor percy şaşkınlık ve korku içinde bağırıyorO anda sakat olan percynin bir öğretmeni olan kherion ozaman ona bay burry diyor fakat ismi kherionGeliyor ve FURY BIRAK ONU diye bağırıyor fury şimşeği bana vericeksin diyor ve kaçıyorPercy delirmiş bir vaziyette bay burrynin yanına koşuyor ve bay burry ona bir kalem veriyorBunu sıkıştığın zamanlarda kullan diyorVe işte orada melez olduğu belli oluyorOnun arkadaşı kıvırcıkBay brunner ile bir satirKeçi-İnsan karışımı birşeyPercy Jackson ise bir melezVe melez kampına giderken bir canavar onlara doğru saldırıyorPercy kıvırcığın tavsiyesi üzerine kalemi çıkarıyor ve canavara saldırmaya başlıyorCanavar o anda percy'nin annesini yok ediyor"" zaman geçtikten sonra percy melez kampında kamp yapar iken arkadaşı annabeth ( Feci kılıç kullanıyor kılıç savaşında percy annabethi yendiği için romantik bir an oluşuyor ondan biraz yakınlar") ve diğer arkadaşı kıvırcık ile içki içiyorlardıBir anda ortadaki kamp ateşi çoğaldı çoğaldıkça çoğaldı öyle bir büyüdükü insan gibi bir şekil aldıBu hadesti"PERCY JACKSON NEREDEYSEN ÇIK" diye bağırdıEtrafa ateşler atmaya başladıPercy kendini öne attı annemi geri getir dediHades şimşeği getir sonra dediVe ortadan kaybolduŞimşek dediğimiz şey zeus hava tanrısının şimşeğiŞimşek olmadan şimşek çakmıyorBiraz saçmaPercy kıvırcık ve annabeth yolculuğa çıkıyorlar daha bir sürü şey var annabethin arkadaşı luke ve ilerki kitaplarda Titan falan çıkıyor savaş yapıyorlar percy jacksona tanrılık veriyorlar falan Luke annabethin küçüklük arkadaşı çıkıyor annabethin hançerini alıyor ve öldürüyor Kronos Adlı Titan Lukenin içine giriyor Labirent çıkıyor daedelus adlı bilim adamı çıkıyorTabi bunların hepsi bir seriSerinin sonunda mannathan şehrinde kronos bütün dünyayı uyutuyorPercy jackson ve takımı KRONOS ordusuna ve binlerce titan ve tanrıçaya karşı savaşıyor

Kitabın ilk sayfasından 130 sayfaya 1 saniyede ulaşabileceğiniz bir kitap%100 Tavsiye ediyorum İyi okurlar hepsini kendim yazdım

Alıntı Yaparak Cevapla