09-07-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşk Köpekliktir - Ahmet Ümit
Yorumlarınızı dikkatle okudum Yüreğinize sağlık elbette, fakat katılmıyorum
Bu kitabıda bir kitap kudu olarak okudum Bir dünya klasiği beklemeden, sadece köpekliğin sadakati olarak algıladığımdan
"Körekliği" aşağılama olarak görmemekle birlikte, asıl bu algının, köpek gibi diğer sadık dostlarımıza hakaret olduğu bilinciyle yapılan yorum olduğu görüşündeyim
Okumanın azalıp, türkçemizin katledildiği bu dönemde, ne bulursak okumalıyız ki, aralarındaki mukayese yetimiz gelişsin
Nobel ödüllü yazarımızın kitaplarının ne denli ödüllü olabileceği de tartışılır kanısındayım
Bu nedenle yaptıgınız eleştiriyi acımsız buluyorum
En azından "Vatana ihanet" kitaplarından ve yazarlarından olmamasıda büyük karşılanacak bir konu benim için
Doğu kökenli insanlarımızın aşağılanmaları, kültürümüzün gelişmemişliğindendir bence Onların yaşamlarını aşağılamak kimsenin haddine düşmez
Hepimiz bir yerlerden geldik bu ülkede ve gördüklerimizi yaptık
Daha iyi olamadık ve yapamadıksa bu bizim eksikliğimizdir
Uzaktan incelemeler yapıp ahkâm kesmekle değil, bunu onların dilince anlatabilmek ile mümkün olur
Sosyal içerikli araştırmaları kimlerin okuduğu ve sonuçta nelerin yapıldığı ortada iken, hiçbirşey yapamamışlığımızın suçlusu olarak yazarları ve kitaplarını göremeyiz
Daha saatlerce konuşabilirim bu konuda ama sanırım yine havanda su dövmekle uğraşmış olacağım için kesiyorum ve birkez daha güzel, sade anlatımlı, sadakat içerikli bir kitap olduğunu söylüyorum
Herkese kitap okumanın bir kültür olacağı ve düşünmemizi öğretici bir duygu olduğunu söyliyerek bitiriyorum
Sevgi ve saygılarımla
|
|
|