Konu
:
Oturum Açma Girişimlerinin Tespit Edilmesi
Yalnız Mesajı Göster
05-16-2007
#
1
mate
Parola ile korunan kullanıcı hesaplarıyla bilgisayarınıza erişimi engelliyorsunuz
Bilgisayarınızın başında olmadığınız bir zaman diliminde herhangi bir oturum açma girişiminin olup olmadığını merak ediyorsunuz
İpucu: Windows XP Professional ve Windows 2000 tüm oturum açma girişimlerini yerel güvenlik ilkeleri çerçevesinde kaydedebiliyor
Bu bilgilere ulaşmak için işletim sistemindeki Denetim Masası menüsünden klasik görünümde Yönetimsel Araçlar'a girin ve açılan alt klasörden Yerel Güvenlik İlkeleri'ne iki kez tıklayın
Soldaki pencere üzerinden Güvenlik Ayarları / Yerel İlkeler'den Denetim İlkesi'ni seçin
Daha sonra pencerenin sağından sağ tuşla Oturum açma olaylarını denetle'ye sağ tuşla tıklayın ve Özellikler'i seçin
Açılan iletişim penceresinden Hata'yı işaretleyin ve Tamam'a tıklayın
Başarılı oturum açma girişimlerinin de kaydedilmesini istiyorsanız Başarılı seçeneğinin onay kutusunu doldurun
Dosya / Çıkış ile pencereden çıkın
Kaydedilen oturum açma girişimlerini görüntülemek için Yönetimsel Araçlar'dan Olay Görüntüleyicisi'ni çalıştırın
Daha sonra Olay Görüntüleyicisi (Yerel)'den Güvenlik'e tıkladığınızda sağdaki pencereden tüm hatalar hakkında bilgi alabilirsiniz
Alıntıdır
mate