Konu: Gavur İzmir
Yalnız Mesajı Göster

Eski 05-15-2007   #2
mate
Icontr

2005 yılının son aylarında Sayın Başbakan R Tayyip Erdoğan' ın
'İzmir ile ilgili yakıştırılan bazı ifadeler var İlk seçimde inşallah bu yakıştırmaları İzmir silip atacaktır'

Ve 2000'de Fazilet Partili yöneticilerin
"İzmir'e gavur İzmir diyorlar ama artık biz geliyoruz"

Şeklinde ki açıklamaları benim aklımda "Gavur luk Siyasi görüşle mi Oluyor? " sorusunu getirmiştir hep

Biliniz ki ben İzmir'de farklı dinlere mensup olan insanların en fazla yaşadığı yerde doğup büyüdüm ve kuşaklar boyudur buradadır benim ailem Ben hiç görmedim ki dini farklı olan insanlar birbirini tenkid etsin, birbirine düşman gözüyle baksın
Bölünmez yüce Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarıyız hepimiz

" Ezan seslerinin, kilise çanlarının, sinagog ayinlerinin saygıyla dinlendiği şehir", olması mı? İnsanların birbiriyle kültür çatışması yaşamadan huzur içinde yaşaması mı? İzmire yapılan bu yakıştırmayı araştırmacı olmayan ezberci zihniyetlerde yoğurup bu hale getirmiştir?

Laiklik, milliyetçilik, cumhuriyetçilik gibi kavramlar hiç bir siyasi görüşe veya hiç bir yöreye ait değildir Asla olmayacaktır
"Gavur izmir" tanımlamasını ayyuka çıkarıp İzmiri TC in den ayırarak bu yüce vatanı bir nebze bölmeye çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır

Alıntı Yaparak Cevapla