Yalnız Mesajı Göster

Besinlerin Kimyasal Sindirimi

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinlerin Kimyasal Sindirimi







Besinlerin Kimyasal Sindirimi

1 Karbonhidratların kimyasal sindirimi
•Sindirimin başladığı yer: Ağız
• Tükrükte bulunun pityalin (amilaz) enzimi ile karbon-hidratlar glikoz, maltoz veya dekstrine kadar parçalanır
• Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsaktır
• Onikiparmak bağırsağına pankreas tarafından salı-nan amilaz enzimi maltozları, dektsrinleri ve bütün karbonhidratlan glikoza kadar parçalar
Midede karbonhidrat sindirimi görülmez
• Karbonhidrat + Su —Amilaz———> Glikoz

2 Proteinlerin Kimyasal Sindirimi:
• Sindirimin başladığı yer: Mide

OLAY:
1 Pepsınojen —HCL———> Pepsın
2 Protein + Su —Pepsin———> Aminoasit + Pepton
• Sindirimin tamamlandığı yer: ince bağırsak

OLAY:
Protein + Su ——Tripsin——> Aminoasit + Pepton
Pepton + Su —Tripsin———» Aminoasit
Ağızda protein sindirimi yoktur

3Yaglarin Kimyasal Sindirimi
• Sindirimin başladığı yer: Onikiparmak bağırsağı
• Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsak

• Olay:
Yağ + Su ——Safra suyu , Lıpaz————> Yağ asidi + Gliserol
Yağların sindirimi sadece ince bağırsakta gerçekleşir Ağız ve midede yağlann sindirimi gerçekleşmez

Alıntı Yaparak Cevapla