Konu
:
Besinlerin Kimyasal Sindirimi
Yalnız Mesajı Göster
Besinlerin Kimyasal Sindirimi
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besinlerin Kimyasal Sindirimi
Besinlerin Kimyasal Sindirimi
1
Karbonhidratların kimyasal sindirimi
•Sindirimin başladığı yer: Ağız
• Tükrükte bulunun pityalin (amilaz) enzimi ile karbon-hidratlar glikoz, maltoz veya dekstrine kadar parçalanır
• Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsaktır
• Onikiparmak bağırsağına pankreas tarafından salı-nan amilaz enzimi maltozları, dektsrinleri ve bütün karbonhidratlan glikoza kadar parçalar
Midede karbonhidrat sindirimi görülmez
• Karbonhidrat + Su —Amilaz———> Glikoz
2
Proteinlerin Kimyasal Sindirimi:
• Sindirimin başladığı yer: Mide
OLAY:
1
Pepsınojen —HCL———> Pepsın
2
Protein + Su —Pepsin———> Aminoasit + Pepton
• Sindirimin tamamlandığı yer: ince bağırsak
OLAY:
Protein + Su ——Tripsin——> Aminoasit + Pepton
Pepton + Su —Tripsin———» Aminoasit
Ağızda protein sindirimi yoktur
3
Yaglarin Kimyasal Sindirimi
• Sindirimin başladığı yer: Onikiparmak bağırsağı
• Sindirimin tamamlandığı yer ince bağırsak
• Olay:
Yağ + Su ——Safra suyu , Lıpaz————
>
Yağ asidi + Gliserol
Yağların sindirimi sadece ince bağırsakta gerçekleşir
Ağız ve midede yağlann sindirimi gerçekleşmez
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul