Yalnız Mesajı Göster

Çekirgede Etten İki Kat Daha Fazla Protein Var!

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çekirgede Etten İki Kat Daha Fazla Protein Var!




İnsanoğlunun günümüzde karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi olan gıda kıtlığına bilim adamlarından ilginç bir çözüm önerisi geldi: Böcek yemek

Uzmanlar, genelde Uzak Doğu mutfağının bir parçası olarak görülen ve Batılı ülkelerde 'mide bulandırıcı' olarak algılanan pek çok böcek türünün, besin değeri açısından son derece zengin olduğunu söylüyor

Yapılan araştırmalar, karınca, çekirge, cırcır böceği ve ipek böceği gibi bazı böcek türlerinin kurutulmuş hallerinin et ve balıktan 2 kat daha fazla protein içerdiğini, bazı türlerin ise tuz ve yağ açısından son derece zengin ve sağlıklı seçenekler sunduğunu vurguluyor

Uzmanlara göre, halen dünyanın 113 ülkesinde bin 700'e yakın böcek türü 'tabakları süslüyor'

Gıda ve Tarım Örgütü, bu alternatif gıda seçeneğine dikkati çekmek amacıyla geçen yıl bir konferans düzenlemişti

ÇEVRE İÇİN DE FAYDALI

Bilim adamları, böceklerin tüketim amacıyla kullanılmasının da başta ormanlar olmak üzere değişik bitki örtülerinin korunmasında son derece yararlı olacağı görüşünde

Tayland'da geçtiğimiz yıl yaşanan çekirge istilasıyla başedemeyen yetkililer, halktan böcekleri yemelerini istemiş, bu amaçla kamuoyuna çekirgelerin nasıl pişirilebileceğine dair yemek tarifleri vermişti

Alıntı Yaparak Cevapla