09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gençleştiren Sebzeler!

Akdeniz Mutfağı’nı en sağlıklı mutfaklardandır İçinde bulunan sebze ağırlıklı yemekleri, antioksidan özelliği taşır
Provitamin A:
En çok havuçta bulunan Provitamin A, ayrıca taze biber, kayısı, yeşil yaprdoaklı sebzeler, salata ve zeytinyağında da bulunur
C Vitamini:
Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini, demirin vücutta emilimini sağlar Bağışıklık sistemini güçlendirir En çok kuşburnunda bulunur Ayrıca ısırgan otu, maydanoz, taze biber, brokoli, Brüksel lahanası, kivi, portakal, mandalina ve limonda C vitamini vardır
E Vitamini:
Kanser oluşumunu engeller Fındık, badem, ceviz, zeytin, ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir
Selenyum:
Bağışıklık sistemini aktive eden selenyum, en çok balık, kabuklu yemişler ve baklagillerde bulunur
Çinko:
Güçlü bir antioksidan olan çinko, deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerinde bulunur
Likopen:
Zararlı kolesterolün serbest radikaller tarafından okside olup, damar çeperine çökmesini önler Böylece damar sertliği, kalp ve damar hastalıklarından korur Domates, karpuz, portakal, greyfurt gibi besinlerin kırmızı rengini likopen verir
|
|
|