Yalnız Mesajı Göster

Gençleştiren Sebzeler!

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gençleştiren Sebzeler!







Akdeniz Mutfağı’nı en sağlıklı mutfaklardandır İçinde bulunan sebze ağırlıklı yemekleri, antioksidan özelliği taşır

Provitamin A:

En çok havuçta bulunan Provitamin A, ayrıca taze biber, kayısı, yeşil yaprdoaklı sebzeler, salata ve zeytinyağında da bulunur

C Vitamini:

Çok kuvvetli bir antioksidan olan C vitamini, demirin vücutta emilimini sağlar Bağışıklık sistemini güçlendirir En çok kuşburnunda bulunur Ayrıca ısırgan otu, maydanoz, taze biber, brokoli, Brüksel lahanası, kivi, portakal, mandalina ve limonda C vitamini vardır

E Vitamini:

Kanser oluşumunu engeller Fındık, badem, ceviz, zeytin, ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir

Selenyum:

Bağışıklık sistemini aktive eden selenyum, en çok balık, kabuklu yemişler ve baklagillerde bulunur

Çinko:

Güçlü bir antioksidan olan çinko, deniz ürünleri, süt ve süt ürünlerinde bulunur

Likopen:

Zararlı kolesterolün serbest radikaller tarafından okside olup, damar çeperine çökmesini önler Böylece damar sertliği, kalp ve damar hastalıklarından korur Domates, karpuz, portakal, greyfurt gibi besinlerin kırmızı rengini likopen verir

Alıntı Yaparak Cevapla