Konu
:
Hastalıklardan Korunmak İçin Doğal Antioksidan Kaynakları
Yalnız Mesajı Göster
Hastalıklardan Korunmak İçin Doğal Antioksidan Kaynakları
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hastalıklardan Korunmak İçin Doğal Antioksidan Kaynakları
Kışın hastalıklardan korunmak için bünyemizin aktioksidan kaynaklarına ihtiyacı oluyor
Peki bu antioksidan kaynaklarını hangi besinlerden temin edebileceğimizi biliyor muyuz? İşte vücudumuz için gerekli antioksidanları temin edebileceğimiz doğal kaynaklar…
A vitamini:
Karaciğer
yeşil yapraklı sebzeler
havuç
kayısı
yumurta
C vitamini:
Kuşburnu
maydanoz
yeşil sivri biber
karalahana
karnabahar
çilek
limon
portakal
greyfurt
E vitamini:
Soya yağı
bitkisel yağlar
yağlı tohumlar
Selenyum:
Deniz ürünleri
böbrek
yürek ve diğer etler
Çinko:
Et
karaciğer
bulgur
balık
süt
yumurta
badem içi
ceviz
elma
kuru baklagiller
Magnezyum:
Badem
ceviz
fındık
fıstık
muz
kuru baklagiller
yeşil yapraklı sebzeler; tahıllar
Bahar beslenmenizde her gün mutlaka 4-5 porsiyon taze mevsim meyvesi 2-3 porsiyon taze mevsim sebzesi
En az 2 su bardağı az yağlı süt veya yoğurt veya cacık veya ayran
Bol su:
1 öğün sebze
diğer öğünde haşlama
ızgara tavuk-balık etini; düzenli saatlerde ve 3 saati geçmeyecek aralıklarla tüketmemiz gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul