Yalnız Mesajı Göster

Bazı Önemli Sağlık Bilgileri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bazı Önemli Sağlık Bilgileri



BİLGİLER
Yiyeceklerimizin tamamen pişmiş olmasına dikkat etmeliyiz İyi pişmemiş (veya çiğ) yumurta, kırmızı et, beyaz et ve balık yemekleri vücuda zararlı bakteriler barındırırlar

Kırmızı eti en az 70 C, beyaz eti ise en az 80 C' de pişiriniz

Kırmızı etin iyi piştiğini anlamak için, içinin kahverengi veya gri bir renk aldığını görmek gerekir Beyaz et iyi piştiğinde temiz bir su bırakır Balığa ise çatal batırdığınızda katmanlarının ayrıştığını gözlenir

Yiyecek zehirlenmesine yol açan bir bakteri olan Salmonella yumurtada bulunabilir Yumurtayı pişirirken hem beyazının hem de sarısının katı olmasına dikkat ediniz

Sitrik asit (limon asidi), Askorbik asit (Vitamin C) doğal antioksidarlardır ,kararmayı önlerler Mantar yemeği yaparken, mantarların kararmasını önlemek için limonlu suda haşlamak yeterlidir

Saygılar


Alıntı Yaparak Cevapla