Konu
:
Kalp Hastalıkları 'Balık' Tavsiyesi
Yalnız Mesajı Göster
Kalp Hastalıkları 'Balık' Tavsiyesi
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp Hastalıkları 'Balık' Tavsiyesi
Kalp hastalıkları 'Balık' tavsiyesi
--------------------------------------------------------------------------------
Kütahya Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi doktorlarından Enis Koçak, kalp hastalarının içerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle balığı sofralarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi
Kalp ve Damar Hastalıkları Mütehassısı Dr
Enis Koçak, balıkta herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunduğunu bildirdi
İhtiva ettiği koruyucu yağ asidi ile balığın kalp hastaları için önemli bir gıda olduğunu belirten Enis Koçak, "Balıkta doymamış yağ asitleri fazla
İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık, kalp hastalarının tercih etmesi gereken bir gıda
Bu özelliği ile tam bir kalp dostu
Balık üstelik kolesterol açısından da fakir bir et
Bu açıdan kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olan balık düzenli olarak tüketilmeli" dedi
Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine de dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Enis Koçak, "Balığı ızgarada ya da fırında pişirmek daha sağlıklı
Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor
Avantajını kaybediyor" diye konuştu
Koçak, bol miktarda B, A ve D vitamini bulunan balığın her yaşta insan için çok besleyici olduğunu sözlerine ekledi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul