Yalnız Mesajı Göster

Patoloji: Yaratıcı İnsan Biraz “Çılgın” Bir İnsandır Ve Ona Kimse Yardım Edemez. Eğer Gerçekten Yara

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Patoloji: Yaratıcı İnsan Biraz “Çılgın” Bir İnsandır Ve Ona Kimse Yardım Edemez. Eğer Gerçekten Yara

Patoloji: Yaratıcı insan biraz “çılgın” bir insandır ve ona kimse yardım edemez Eğer gerçekten yaratıcı ise neden rehberliğe gereksinmesi var? sorusu akla gelebilir Rehber öğretmenlerin de bu konuya katkıları ve yaratıcı çocukları tanımaları için ortada görünen çok az nedenleri vardır Bu nedenlerin başında ruh sağlığı gelmektedir Okullar, resmi biçimde çocukların, ergenlerin, üniversite öğrencilerinin ve yetişkinlerin ruh sağlığı ile ilgilenirler Öğrencilerinin ruhsal çöküntülere uğramamaları ve sağlıklı bir kişilik geliştirmesi için çalışırlar Yaratıcılığın söndürülmesi yaşamdan doyumun engellenmesine ve yüksek düzeyde gerilimlere, sinirsel bozukluklara neden olmaktadır
Yaratıcılık ne hep, ne de hiç kapsamında ele alınmalıdır Bireyler ne her zaman, ne de hiç yaratıcı olarak ele alınamazlar Sağlıklı her bireyin gizilgücü olan yaratıcılık bir hastalık değil, normalin türevidir Yaratıcı ve yenilikçi bireyler karakterlerinin dayanıklı ve normal boyutlarına yaslanırlar

Alıntı Yaparak Cevapla