Konu
:
Patoloji: Yaratıcı İnsan Biraz “Çılgın” Bir İnsandır Ve Ona Kimse Yardım Edemez. Eğer Gerçekten Yara
Yalnız Mesajı Göster
Patoloji: Yaratıcı İnsan Biraz “Çılgın” Bir İnsandır Ve Ona Kimse Yardım Edemez. Eğer Gerçekten Yara
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patoloji
:
Yaratı
cı insan biraz “çılgın” bir insandır ve ona kimse yardım edemez
Eğer gerçekten yaratıcı ise neden rehberliğe gereksinmesi var? sorusu akla gelebilir
Rehber öğretmenlerin de bu konuya katkıları ve yaratıcı çocukları tanımaları için ortada görünen çok az nedenleri vardır
Bu nedenlerin başında ruh sağlığı gelmektedir
Okullar, resmi biçimde çocukların, ergenlerin, üniversite öğrencilerinin ve yetişkinlerin ruh sağlığı ile ilgilenirler
Öğrencilerinin ruhsal çöküntülere uğramamaları ve sağlıklı bir kişilik geliştirmesi için çalışırlar
Yaratıcılığın söndürülmesi yaşamdan doyumun engellenmesine ve yüksek düzeyde gerilimlere, sinirsel bozukluklara neden olmaktadır
Yaratı
cılık ne hep, ne de hiç kapsamında ele alınmalıdır
Bireyler ne her zaman, ne de hiç yaratıcı olarak ele alınamazlar
Sağlıklı her bireyin gizilgücü olan yaratıcılık bir hastalık değil, normalin türevidir
Yaratıcı ve yenilikçi bireyler karakterlerinin dayanıklı ve normal boyutlarına yaslanırlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul