Konu
:
Bio Enerji Hakkında Herşey
Yalnız Mesajı Göster
09-06-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
RABITA NEDIR?
Rabitanin tarifini yapabilmek için hayatimizin büyük bir bölümünde hatta tamaminda göz ardi edemedigimiz somut gerçeklerden giris yapmak istiyorum
Hayatimiz boyunca temelinde mutlu bir yasam sürme istegi olan gayelerimiz vardir
Insanlar da ömürlerini bu amaçlarini gerçeklestirmek için yasarlar
Fakat ihtiyaçlar sonsuzdur ve kisilerin istem egolarinin sonu yoktur
Bir noktaya ulasildiginda bile hep daha üst bir nokta hedeflenir ve bunun için çalisilir
Iste insanlar bu gayelerini gerçeklestirirken bazi degerlerden de taviz verirler
Bu degerlerin basinda insan iliskilerinin temel unsurlarindan ikisi olan saygi ve sevgi gelir
Öyle ki insanlar en çok saydiklarini ve sevdiklerini bile kendi egolarinin tatmini ugruna kullanabilmektedirler
Bu durumlarda sevgi bitiyor ve yerini acilar alabiliyor
Oysaki ben sevgiyi sayginin bir ürünü olarak düsünüyor, ve saygiyi köklü bir agaca, sevgiyi ise o agacin dallarina benzetiyorum
Köklü bir agaç kolay yikilmaz dallari kirilsa da yeniden dal verebilir
Bu durumlarda en yakinimiza olan güvenimiz azalsa bile güvene bilecegimiz tek bir varlik vardir: O da EN GÜZEL OLANDIR
Her gücün sahibi kendisi oldugu için anahtar isimde hay ve nafi adidir
Bu isimlerle bedenimizde isiyi ve canliligi kazandigimiz gibi bilinmezlere açilan sir perdesini de kaldirip bakis alanimizi genisleterek beyin gücümüzü daha fazla kullanabiliriz
Kisaca anlatmak gerekirse rabita ona teslimiyettir
Iste insanin sevdigine inanip baglanmasi rabitadir
Bu durumda EN GÜZEL OLAN dan dolayi birbirimizi sevelim ama ondan baskasina teslim olmayalim çünkü bütün güzellikler ve basarilar onunla var olur
Bu durumda anahtar ismi ve rabitayi tanimak için çalistigimiz gibi bu gücü elde edebilmek içinde çalismamiz gerekir
Bilmeliyiz ki hiçbir basari çalismadan elde edilemez
http://www
karatasoglu
com/ sitesinden alıntıdır
karatasoglu
com sitesinden alıntıdır
Abdullah Karataşoğlu na teşekkürler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul