Yalnız Mesajı Göster

Buğday (Triticium Vulgare)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday (Triticium Vulgare)



Buğday (triticium vulgare)

Birçenekligillerdendir Sapları kamışsıdır ve içleri boştur Çiçekleri başak şeklindedir Yemişlerine buğday denir İçeriğinde B vitamini ve karbonhidratlar vardır Bunlar, tanelerin kepeğindedir Bu nedenle buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur

Faydası : Kepekli buğday unundan yapılan ekmek, kurabiye ve benzerleri bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar Kabız olmayı önler Çimlendirilmiş buğday tanesi zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir Damar sertliği, mide ve cilt hastalıkları olanlar, taze ekmek ve sıcak börek gibi şeyler yememelidirler

Alıntı Yaparak Cevapla