Konu
:
Enzimle Güçlendirilmiş Duyarsızlaştırma (Epd) Hakkında Birşeyler Okudum.Faydası Olrmu
Yalnız Mesajı Göster
Enzimle Güçlendirilmiş Duyarsızlaştırma (Epd) Hakkında Birşeyler Okudum.Faydası Olrmu
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bu yöntem bazı alerjistler tarafından saman nezlesinin tedavisi için kullanılmaktadır
Bu yöntemde çeşitli alerjenlerin bir karışımı betaglukuronidaz olarak adlandırılan bir enzimle birlikte düşük dozlarda cilt altına verilmektedir
Burada alerjenlerin karışımı kullanıldığından tedaviden önce hangisine karşı alerjik olduğunuzun belirlenmesine gerek yoktur
Burada kullanılan alerjen dozu alışılagelmiş duyarsızlaştırma tedavisine göre daha düşük olduğundan anafilaksi riski çok daha azdır
Ancak gene de tamamen tehlikesiz bir tedavi şekli değildir, bu nedenle ancak gerektiği takdirde müdahale edebilecek donanıma sahip merkezlerde yapılmalıdır
EPD ile ilgili devam etmekte olan bir çalışma vardır, ancak şu an için geleneksel tedavilere oranla bir üstünlüğü bulunmamaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul