ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Oyun Merkezi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=617)
-   -   Activision’Dan Brütal Legend’A Dava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=998880)

Prof. Dr. Sinsi 10-25-2012 10:20 AM

Activision’Dan Brütal Legend’A Dava
 



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Activision, Tim Schafer’ın son projesi Brütal Legend için mahkeme kapılarını aşındırıyor.

E3 fuarında en gösterişli şekilde tanıtımı yapılan oyunların başında Brütal Legend geliyor herhalde. Özellikle Electronic Arts’ın, fuarın yapıldığı Los Angeles Convention Center’ın dış cephesini dev bir Brütal Legend afişiyle kaplaması, hiç kimsenin gözden kaçıramayacağı bir hamleydi. Tam da oyunun böylesine gündemde olduğu bir dönemde, Associated Press’in haberine göre, Activision’ın Double Fine Productions’a dava açtığı ortaya çıktı; dava nedeniyse oyunun dağıtım hakkının kendisinde olduğunu iddia etmesi. Activision, geçtiğimiz yıl Vivendi Games ile birleşirken bazı oyunları elden çıkarmıştı ve bu oyunlardan biri de Brütal Legend’dı. Yine haberde yer alan bilgiye göre, Activision, Brütal Legend için 15 milyon dolar gibi bir para harcamıştı.

Bu dava girişimi bir sürpriz değil aslında. Activision, geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bir açıklamada bu davayı açacağını dile getirmişti. Electronic Arts’tan ismi açıklanmayan bir yetkili ise o dönemde, “Activision’ın bu davayı açacağını sanmıyoruz; çünkü bu dava, ailesini terk eden bir adamın, daha iyi biriyle birlikte olan eski karısına dava açmasına benzer.” şeklinde alaylı bir yorum getirmişti.

Konunun bugün geldiği noktadaysa ne Activision, ne de Electronic Arts bir açıklama yapmadı. Konu hakkındaki tek yorumsa Tim Schafer’dan ve gayet esprili bir şekilde geldi: “Madem Activision oyunu bu kadar seviyordu, o halde yüzüğü taksaydı. Eyvah, şimdi de Beyonce bana dava açacak.”




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.