ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ağlayan Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=99145)

GöKKuŞaĞı 12-14-2009 02:43 PM

Ağlayan Pasta
 
1 Eklenti(ler)


Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt

Sos için;
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata

Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. 3.Sütümüzüde ilave edip son bir kere daha çırpalım.
4.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
5.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 6.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
7.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
8.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
9.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
10.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
11.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
12. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
13.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım .
Afiyet olsun.

Şengül Şirin 12-14-2009 02:57 PM

Cevap : Ağlayan Pasta
 
Bunu en kısa zamanda deneyeceğim.Teşekkürler Gökkuşağı :))

Şengül Şirin 01-02-2010 11:20 PM

Cevap : Ağlayan Pasta
 
Denedim ve çok güzel oldu.yalnızca pastanızı bir su bardağı sütle ıslatın ve 200 gr değil 50 gr çikolota yeterli oluyor.Tekrar teşekkürlerr.... :good:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.