![]() |
Kuzu İncik
1 Eklenti(ler)
Kuzu İncik
Malzemeler: • 4 kuzu incik 1 yemek kaşığı domates salçası • 4 patates • 1 kuru soğan • 5 diş sarımsak • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı kekik •1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1259612855 Tarifi: Kuzu incikleri yıkayıp süzelim. Derin bir karıştırma kabında karabiber, kekik, kırmızı pul biber, tuz, salça ve sıvıyağı karıştıralım. Hazırladığınız sosa soyulmuş taze patates, ince doğradığımız soğan ve sarımsakları ve incikleri koyalım. 30 dakika sosta dinlendirelim. Bütün malzemeyi yanmaz fırın poşetine koyup ağzını kapatalım. 180 derece fırında 90 dakika pişirin. Etleri suyuyla birlikte servis tabağına aktaralım. Boş yeşillil salatayla ikram edelim.:orjinal: |
Cevap : Kuzu İncik
Kuzu İncik 4 kişilik
Malzeme: 4 adet kuzu incik 50 gram biber salçası 1,5 çorba kaşığı un 1 adet soğan 1 adet çubuk tarçın 1 adet defne yaprağı 50 gram bitkisel margarin 2 su bardağı su 3 adet yufka 3 çorba kaşığı zeytinyağı yeteri kadar nane,karabiber Beğendi için : 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 50 gram kaşar peyniri 3 çorba kaşığı tereyağ 3 adet patlıcan http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1292324633 Tarifi Soğanı kuşbaşı doğrayıp kuzu inciği tencereye alın. Margarin, biber salçası, un ve baharatları ilave ederek kısık ateşte kavurun. Suyu ilave edip yaklaşık 40 dakika kadar kavurun. Beğendi için diğer tarafta patlıcanları közleyip ezin. Bir tencerede tereyağ’ı erittikten sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Yufkaları zeytinyağı ile yağlayarak üst üste koyun. Bir kaseyle yufkadan dört parça çıkartın. Isıya dayanıklı 4 adet kasenin dışını kaplayacak şekilde yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yufkaların rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Yufka kaplarının içine beğendiyi alın. İnciği üzerine yerleştirin. İnciğin sosundan servis tabağına gezdirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.