![]() |
Şehriyeli Bulgur Pilavı
1 Eklenti(ler)
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler - 1 kase pilavlık bulgur - 1 kase tel şehriye - Yarım çay bardağından biraz eksik sıvıyağ - Yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı - 4 kase su (soğuk da kullanılabilir) Ayrıca su yerine tavuk veya et suyu da katabilirsiniz. - Tuz http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1258911484 Yapılışı - Sıvıyağ ve margarini tencerede kızdırın. Şehriyeyi ekleyip sürekli karıştırararak eşit şekilde koyu renk almasını sağlayın. Süzgeçte yıkadığınız bulguru ekleyip bir iki kez çevirin. Hemen suyunu ekleyin. (Suyu mutlaka üzerini en az 2 parmak geçecek kadar olacak). Son olarak tuzunu da ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.