ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Motorlu Taşıtlar (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=649)
-   -   Emniyet Kemeri Kullanımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=973681)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 06:10 PM

Emniyet Kemeri Kullanımı
 

Emniyet Kemeri Kullanımı

"EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR!.."

Bu doğrudur!..

Emniyet kemeri, kazaları önlemeyen ancak meydana gelebilecek yaralanmaları azaltabilen bir güvenlik aracıdır. Pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğunu biliyoruz. Ancak bir emniyet kemerinin görevini yerine getirebilmesi için, onu kullanan kişinin boyuna ve kilosuna uygun şekilde bağlanmış olması gereklidir. Bu nedenle çocukların kullanacağı emniyet kemerinin seçimi ve kullanım şekli çok önem taşır.

Emniyet kemeri kullanmamak bir hata olmakla birlikte, kullanan kişilerin de bazı konularda sık sık hata yaptıklarını görüyoruz. Bunlardan bazıları:

Kısa mesafelerde ve düşük hızlarda emniyet kemeri takmamak, Oysa düşük hızlarda bile ciddi yaralanma tehlikesi vardır ve bunun için en iyi önlem emniyet kemeri takmaktır.

Arka koltukta otururken emniyet kemeri takmamak, Oysa arka koltukta kemer takmadan oturan bir kişi yalnızca kendini değil kaza sırasında fırlayıp çarpabileceğinden diğerlerini de tehlikeye atmaktadır.

Hava yastığı var diye emniyet kemeri takmamak, Oysa emniyet kemerini takmayan bir kişi, sadece hava yastığının şiddetle çarpması yüzünden yaralanabilir hatta ölebilir.



Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 06:10 PM

Emniyet Kemeri Kullanımı
 

ÇOCUKLARIN YERİ ÖZELDİR!
Otomobillerde çocuk koltuklarının kullanılmasının nedeni, araç içinde bulunan bir çocuğun kaza anında oturduğu yerden fırlayıp savrulmasını önlemektir. Eğer bu önlenemezse kaza anında aracın iç yüzeyine şiddetle çarpabilirler. Bunun sonuçlarını tam olarak önceden kestirmek mümkün değilse de en azında ağır şekilde yaralanacaklarını tahmin etmek güç değildir. Bir çocuk koltuğu kullanılması halinde ise özellikle bu yaralanmanın şiddetini azaltmak mümkün olduğu gibi bazı hallerde tümüyle önüne geçmek de mümkündür.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Çocuk koltukları, bebekler için ayrı, yürümeyi yeni öğrenmiş çocuklar için ayrı ve okul çağındaki küçük çocuklar için ayrı olmak üzere üç grup olarak incelenebilir. Bunların kullanım amaçları aynı ise de kendi özelliklerine göre kullanılması gereklidir.

Bütün çocuklar için boy ve kilolarına uygun büyüklükte bir koltuk ya da yükseltici seçilmelidir. Aksi halde emniyet kemeri bağlamak herhangi bir yarar sağlamayacaktır.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 06:11 PM

Emniyet Kemeri Kullanımı
 

teşekkürler eline sağlık






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 06:11 PM

Emniyet Kemeri Kullanımı
 

gerçekten çok güzel saolun ellerinié $ağlıq coq yardımcı oldu







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.