![]() |
Yıldızları Kokladım, Gelmediğin Geceler...
Yıldızları kokladım, gelmediğin geceler... Sanki... Ve sanki koptu geceye bağlandığı ipinden, sabah. Çektii, çekti de kör saatler ardındaki şafağı; Tükenmedi karanlık! .. Gün doğmadı... Söküldüğünden beri düğümü benden; umudunun! .. Ben, yıldızları kokladım; gelmediğin geceler boyu! .. Halbuki, biliyordum; gece, sadece bir kara çarşaf gibiydi başımda, incecik... Biliyordum ki bin deliğinden de karanlığın, ümitti salan bana ışıktan iplerini; Adını 'yıldız' koyup! .. Kara bir çarşaftı gece, başımda. Kara bir çarşaftı nefesimi tıkayan ve ben; adına "yıldız" denen her minik deliğin ağzına yapışıp, umut soluyordum!.. Ben, yıldızları yokluyordum geceler boyu... Yıldızları kokluyordum; olmadığın geceler!.. İçim, sızlıyordu, çünkü "içim" sızıyordu her yaramdan dışıma... Her yaram yâââr kokuyordu!.. Bir yıldız dudağıydı aradığım; soluksuz gecelerimde... Hangisiydin, bilmeden... Bilmeden, ışıktan bakışların hangisi olduğunu!.. Yıldızları kokluyordum gelmediğin geceler... Ve ben ümit içiyordum ışık dökülen kurnalardan. Turnalar haber uçuruyorken aydınlık kıtalara, ben umuyordum... Umuyordum ki; Hiç bitmeyecek kadar çok yarınımız var... Ben, yıldızları kokluyordum gelmediğin geceler... Biliyordum ki, kimse bilmez kokusunu ben gibi; yıldızların. Kimse bilmez; her biri nasıl da ayrı kokar, her biri bir çiçek gibi... Yıldızları kokluyordum gelmediğin geceler... Yıldızları kokladım, gelmediğin geceler... |
Sevmeden yaşamak yaşamak değildir Az sevmek ise sürüklenmektir bana yarının getireceği kişi sen deilsen eğer yarın hiç olmasın bugün bana yeter! |
Hergün hasretindeyim bu gece oldugu gibi.. Uyumadan önce şunları söyleyim sana askim; Keske sabaha kadar uykusuz kalsamda sana bakabilsem.. Keske benim uzerimde yorgan olmasa donsamda senin yaninda uyuyabilsem.. Keske gozlerimi kapattigimda ellerim yanimdaki yastiga dokundugunda o yastigi bos bulmasam.. Yine yalniz bir ruyaya daliyorum.. Sensizim iyi geceler! Butun bunlari yasiyabilmek icin mutlu yarinlara kadar yalniz uyuyacagim sevgilim. |