![]() |
Bütün Avukat Ve Hukuk Öğrencisi Arkadaşlara..
Bütün avukat ve hukuk öğrencisi arkadaşlara en çok sorulan sorular... -ay sizin okul da ezberdir hep. nasıl ezberledin o kanunları -yanımızda kanunla giriyoruz biz sınavlara -siz de sene boyu yatıp haziranda sınav oluyorsunuz bir de okul zor diyorsunuz. saçma yani di mi? -20 dersim var benim. beşyüzer sayfadan sen hesapla -mezun olunca napcan? noter ol iyi para var. biz geçen gün gittik bir imzaya 20 milyon para istedi (hepsi de aynısını der ilk kendileri keşfetmiş gibi sevinir bir bu tespite) -peki olurum .dayı geçinen tipler: -oooooo! hukuk demek. bak çabuk bitir senle çok işimiz var sen bize lazımsın ona göre - bu roma hukumudur nedir ne alaka yani sezar mı kaldı artık?ne diye görüosunuz bu dersi siz alla alla -ne bilim lan ben... -demek hukuk öğrencisisin genç. bak bu cmuk yüzünden biz yakalıyoruz hakimler salıyor. ne diyorsun bu işe? (polisler sorar hep bunu) -olur öyle (denilmiyor ki adama senin yakaladığın her adamı suçlu diye içeri tıkabiliyor olsak hakime mahkemeye ne gerek olurdu diye) - hukuk çok zor di mi, ezber hep... - yoo, ezberlemek bir seçimdir. ben ezberlememem, ezberleyenler de unutuyor zaten sınavdan sonra çoğu şeyi. - peki o kadar şeyi nasıl ezberliyorsunuz? - (allamyarebbbbim) ben hiç bir şey ezberlemedim, diyorum ya... - tamam da o kanunları ezberlemeniz gerekmiyor mu? - hayır!! önemli olan hukuk mantığını öğrenmek. -inanmadığını ima eder ses tonuyla- allah allah... - (hay allah cızırtını versin!) .fakülteye girilen ilk yıldan itibaren her espirili yetişkinin sorusu -eh sen de avukat oldun birilerini öldürebilirim artık savunursun beni di mi? ehihi -parasıyla olduktan sonra elbet -ünlülerin avukatlığını yapıp sırlarını da öğrenirsin bol bol herhalde? -ne olucan mezun olunca? hakim ol sen hakim, en çok o yakışır sana.. avukat olma, napıcan milletin ayak işleriyle uğraşıp.. -biz de yakışıp yakışmayacağına göre seçecektik zaten.. - aaa kefalet var mi burada?? -var evet ?? - aa ben sadece amerika'da var saniyodum.. -?? - yani bole hapse giriyosun para verip cikiyosun. e o zaman serdar ortac falan neden hapse girdi? -??? - ya hep derler ya. biz oyle sanildigi kadar para kazanmiyoruz. bak hakkaten dogru demek ki. -evet.. -butun bunlar bi kere okumakla aklinda kaliyo mu simdi?" ( genellikle hukuk ogrencilerini bionik insan sananlar sorar) -abla simdi bizim babadan kalma 1 donumluk arazimiz var.biz 12 kardesiz.nasil paylasiriz?" (her 2 taksiciden 1 i mutlaka sorar) -ya ben de aslinda hukuk istiyodum.cok severim ben hukuk derslerini mesela is hukuku gordunuz mu siz?" (senede tek hukuk dersi okumakla 12 hukuk dersi okumayi ayni sey zanneden cingözler sorar) -ben istanbul hukuku 0.0001 puanla kacirmistim simdi puani kac oldu?" (sosyoloji mezunu 35-40 yas arasindaki bayan kadinlar sorar) -ee simdi sizin dersler ingilizce diil mi yani? (bunu uluslararasi hukuku tum dunyada uygulanan tek bir hukuk dali olarak yorumlayanlar sorar) -yaa bu koylerde tecavuze ugradin diyelim.adamla evlenmezsen hapse mi giriyosun?" (bunu mumeyyiz gorunumlu gayri mumeyyizler sorar)... |
- hukuk çok zor di mi, ezber hep...
- yoo, ezberlemek bir seçimdir. ben ezberlememem, ezberleyenler de unutuyor zaten sınavdan sonra çoğu şeyi. - peki o kadar şeyi nasıl ezberliyorsunuz? - (allamyarebbbbim) ben hiç bir şey ezberlemedim, diyorum ya... - tamam da o kanunları ezberlemeniz gerekmiyor mu? - hayır!! önemli olan hukuk mantığını öğrenmek. -inanmadığını ima eder ses tonuyla- allah allah... - (hay allah cızırtını versin!) tşk ler.güzel olmuş |
allaıımm insh bnde olljamm:)
|