![]() |
Sırayla Herkes Azarlanır..
DOKTOR ve iş istersen, yersin azarı:
- Doktoru getirip de çivi ile çakacak halimiz yok. Ben iş bulma kurumu da değilim. Yok öyle, avantaya alıştınız. Şehit cenazesi görmek istemiyoruz dersen, yerin dibine girersin: - Askerlik yan gelip yatma değildir canım kardeşim! Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı dersen, haşlanırsın: - Ananı da al git! Satılık böbrek var diye döviz açarsan, perişan olursun: - Bak, satılık böbrek var diye ilan vermiş. Kusura bakma hemşerim, burası sakatatçı dükkânı değil! Ekonomik tedbirlerde hüsran yaşadık, dağ fare doğurdu dersen, duvara çarparsın: - Beceriksizlik sende. Git problemini çöz! Milletvekiliysen ve kürsüde sözü uzatıyorsan, kulağın çekilir: - Kısa kes, yeter! Deniz Feneri standı ile aynı karede görüntülemek istersen, oturursun aşağı: - Edepsizlik etme!.. Pancar üretemiyoruz, zor durumdayız dersen, morarırsın: - Ben medeniyet diyorum, sen pancar diyorsun. Şehirli olmak çok önemli! Mazot çok pahalı, perişan olduk dersen, ters gelirsin: - E mübarek.. Mazotta yüzde 35 indirim yapıyoruz. Oldu olacak bedava verelim! Meclis'te el kol hareketi yaparak konuşursan, alırsın cevabını: - El kol hareketi yapma. Bu millet el kol hareketi yapanları hep sandığa gömdü. Bir genel başkan el kol hareketiyle değil, diliyle konuşur. Ama o dille de konuşabiliriz! Tarım politikalarını protesto edersen, yüzün kızarır: - Terbiyesizlik yapma, artistlik yapma! Ramazan Bayramı'na Şeker Bayramı dersen, çarpılırsın: - Bu, dört dörtlük Ramazan Bayramı'dır, ne Şeker Bayramı! Bu, değerlerin erozyonu. Buna yer vermemeliyiz! İmam hatip lisesi fazla mı ne dersen, başına taş düşer: - Bizde yüzde 30'u meslek lisesi, yüzde 3'ü imam hatip. Etmeyin ya! Sanki hepsi imam hatip anasını satayım! Oy verip vermemeyi düşünürsen, hedefe girersin: - Bize oy vermezsen, kentine hizmet gelmez! Pankart açanlara ses çıkarmazsan, yersin azarı: - Bu nasıl iş kardeşim? Attırsana o pankartları salondan. Meclis böyle mi yönetilir? Miting meydanı mı burası? Dolayısıyla.. Azarlanma sıra işidir. Sırası gelen azarlanır. Alışın artık OSMAN GENCER |