![]() |
Okuma Bayramı Fıkraları - Okuma Bayramı İle İlgili Fıkralar- Okuma Bayramı
Okuma Bayramı Fıkraları - okuma bayramı ile ilgili fıkralar- okuma bayramı ARI SOKMUŞ Bir gün ali okula geç kalmış. Öğretmeni onu azarlamış: - Niye geç kaldın? - Arı soktu efendim. - Peki nereni soktu? - Söyleyemem efendim. - Pekala geçmiş olsun otur yerine. - Şeeeeyyyy oturamam ki öğretmenim ANLAYIŞSIZ TEMEL Bir gün bir çocuk okuldan eve gelmiş annesi: - Ne oldu oğlum neden böyle sinirlisin.demiş Temel: - Ya ben bu öğretmenden hiç bir şey anlamıyorum. Daha dün 5+4=9 eder diyordu. Bugünde 6+3=9 eder diyor. NE ZAMAN TOPLANIRMIŞ? Öğretmen mevsimleri anlatıyordu. Öğretmen bakın çocuklar dedi. Dört mevsim vardır. İlkbahar - yaz - sonbahar - kış. İlkbaharda her taraf yeşil olur, çiçekler açar. Yaz sıcaktır. Sonbaharda meyveler olur, yapraklar sararır. Kış soğuk olur, kar yağar. Öğretmen, afacan Özcan’ı suçüstü yakalayarak sordu. - Kalk bakalım ayağa ders dinlediğin yok. - Dinliyorum öğretmenim - Peki öyleyse,söyle bakalım,elmalar ne zaman toplanır? - Kızardığı zaman öğretmenim EVE GEL DEMİŞ Ali can okula gitmiş, derse başlamışlar. Öğretmen: - Kim cennete gitmek ister? Demiş. Can hariç herkes parmak kaldırmış. Öğretmen can`a sormuş: - Can sen cennete gitmek istemiyor musun? - Ama öğretmenim ya annem kızarsa? - Niye kızsın oğlum, boşu boşuna. Ayrıca herkes cennete gitmek ister. - Ama hocam, annem dedi ki: "okuldan çıkınca hemen eve gel. BABASININ İŞİ Öğretmen, Ayşe`ye sordu: - Baban ne iş yapar? Ayşe, açık yüreklilikle cevapladı: - Annem ne isterse, onu yapar öğretmenim. ÇARPMA Öğretmen Ali'ye bakmış: - 2 kere 2 yi çarp bakalım. Ali: - Çarpamam. Öğretmen şaşırmış. - Neden ? Ali cevabı yapıştırmış. - Çarparsam kavga çıkar öğretmenim. ÇEKİNCE UZAR HOCAM Öğretmen Ahmet’e dönüp isteğini iletmiş. - Uzun bir kelime söyle.. -Lastik öğretmenim! - İyi ama, lastik uzun kelime değil ki ? Ahmet bozuntuya vermeden cavaplamış. - Çekince uzar öğretmenim. COK İYİ Babası merakla sormuş. - Sınıfta durumun nasıl oğlum? Çocuk sevinçle cevap vermiş. - Çok iyi babacığım, sobanın yanında oturuyorum. ÖDEVİNİ YAPMAMIŞ DA ! Öğretmen ilk derste sormuş. — Çocuklar derslerinizi yaptınız mı? Bir öğrenci kalkıp sormuş. — Öğretmenim insanlar yapmadıkları şeylerden suçlanır mı? Öğretmen şaşırarak cevap vermiş. — Hayır, suçlanmazlar. Öğrenci çok sevinmiş. - Oh be demiş Öğretmen yine şaşırmış. Merak edip sormuş. - Ne oldu niye bu kadar sevindin ? Öğrenci cevap vermiş. - Ödevimi yapamadım da, ondan bu kadar sevindim öğretmenim. |