ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Eğitim & Öğretim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=651)
-   -   Doğal Sayılarda İşlemler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=967562)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 02:09 AM

Doğal Sayılarda İşlemler
 

Doğal Sayılarda İşlemler

Doğal sayılarda dört işlem

Doğal sayılarda 4 işlem hakkında bilgi

Doğal Sayılarda Toplama:

Sayılarla alt alta toplama işlemi yapılırken aynı basamaklar aynı hizada olmalıdır.Toplamadaki eldeler soldaki basamağa ilave edilir.

Doğal Sayılarda Çıkarma işlemi:

Çıkarma işlemi yapılırken basamaklar alt alta getirilir,ama sağa yanaştırılır.Her basamak kendi basamağının altına yazılır.Olmayan basamak yerine sıfırı konur.

Doğal Sayılarda Çarpma işlemi:

Çarpma işlemi yaparken ikinci sayının sağındaki sayıdan başlayarak tek tek bütün sayılarla çarpılır.Sonuç kısmında bir sayı diğer sayılarla çarpıldıktan sonra ikinci sayıya geçildiğinde bir basamak sola kaydırılarak işlem yapılır.Üç çarpanlı bir çarpma işleminde,sayıların çarpılma sırasının değişmesi sonucu değiştirmez.Her zaman parantez içindeki işlem önce yapılır.

Doğal Sayılardabölme işlemi

Bölme işlemi yaparken bölünenin solundaki ilk sayıdan başlanır.Soldaki sayı bölene tam bölünmüyorsa soldan iki basamak alınır ve bölme bu şekilde devam eder.Bölme işlemi sonucunda sıfır kalırsa kalansız bölme işlemi,sıfırdan farklı bir sayı kalırsa kalanlı bölme işlemi denir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.