![]() |
Bilgisayarda Yazı Yazmaya Yarayan
**Bilgisayarda yazı yazmaya yarayan WordPerfect programını üreten Kanada'lı
Corel şirketininin telefonla yardım hattına bir yardım talebi gelmiş. Aşağıda bu telefon konuşmasının tam metni var. Görevli bu konuşmadan sonra işten kovulmuş. -WordPerfect yardım hattı buyrun, nasıl yardımcı olabilirim? -WordPerfect'te bir sorun çıktı. -Nasıl bir sorun? -Yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti. -Gitti mi? Orjinal Link: TEVBE EDENLERİN SİTESİ -Yok oldu! -Ekranda su anda ne var. -Hiç bir şey... -Hala WordPerfect programında mısınız yoksa çıktınız mı? -Bunu nereden bileyim. -Ekranda bir "C" harfi görüyor musunuz -Bir "hece" mi? -Boş verin. Ekranda yanıp sonen bir çizgi var mi? -Söyledim ya hiç bir şey yok. -Monitor üstünde yanan bir lamba var mı? -Monitor ne? -Ekranı olan yer, televizyon gibi. çalıştığını gösteren küçük bir lamba var mı? -Bilmiyorum. -Monitorun arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım. Görebiliyor musunuz? -Evet. -Harika, o kabloyu takip edin elektriğe bağlı mı bana söyleyin. -Bağlı. -Harika. Monitorun arkasına bakınca bağlı olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? -Görmedim. -Tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonun da bağlı olması lazım. -Evet buldum. -Tamam, şimdi onu takip edin bilgisayara bağlı mı diye bakın. -Kabloya ulaşamıyorum. -Ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz? -Olmuyor. -Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız... -Eğilmek dert değil, karanlık olduğu için bakamıyorum. -Karanlık? -Ofisin ışıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor. -Ofisin ışıklarını yakın. -Yanmaz. -Neden? -Elektrikler kesik. -Elektrikler mi kesik. Tanrım! ( kısa bir sessizlik ). Bilgisayarın kutusu, kitapları her şeyi duruyor mu? -Evet dolapta. -Şimdi bilgisayarı aynen aldığınızdaki gibi paketleyin ve aldığınız dükkana iade edin. -Durum bu kadar kötü mü? -Korkarım öyle -Peki tamam. Onlara ne diyeceğim? -"Ben bilgisayar kullanamayacak derecede zeka özürlüyüm" diyeceksiniz. |
Cevap : Bilgisayarda Yazı Yazmaya Yarayan
Çok güzeldi =))
Paylaşım için teşekkürler b@ron... |