![]() |
Ufak Yol Kazaları Bunlar..
Ne diyorlardı daha en baştan..
- Bizim yol haritamızda Öcalan'ın yol haritasına, taleplerine yer yok. - Demokratik açılımda her adım bize aittir. - Teröristbaşını ve terör örgütünü muhatap almayız. - Onların sözleri değil, bizim dediklerimiz geçerlidir. - Çağrımıza cevap verenler ve pişmanlık duyanlar dağdan iner. Ne oldu peki? Ne dedi dağdan inenler? - Başkanımız Öcalan'ın emriyle geldim. - Pişmanlık duymuyorum. - Gelişim hukuki değil, siyasidir. - Muhatabımız, liderimiz Öcalan'dır. Ters geldik mi? Geldik. * Ne diyorlardı Zürih'te alkışlarla imzayı atarken.. - Ermenistan ile ilişkiler normalleşecek. - Mevcut sınırlar tanınacak ve açılacak. - Ermenistan soykırım iddialarından vazgeçecek. - İddiaları araştırmak için tarih komisyonları kurulacak. - Karabağ sorunu çözülecek. Ne oldu peki? Ne olduğunu Ermenistan Dışişleri Bakanı birkaç gün önce yine tekrar etti: - Bu protokolü tamamen ön koşulsuz imzaladık. - Karabağ'ın anlaşmayla bir ilgisi yok. - O bizim Azerbaycan'la aramızdadır, Türkiye'yi ilgilendirmez. - Protokolü biz yazdık. Türk tarafı küçük değişikliklerle kabul etti. - Protokolü önce TBMM onaylayacak, sonra biz. Ters geldik mi? Geldik. * Ne diyordu en yetkili makam daha ilk günden.. - Aşı yapılmazsa 21 milyon kişi hastalanacak. - 5 bin 300 kişi ölecek. - Bakın, ben yaptırıyorum, hem hiç acıtmıyor. - Bu aşıları yapmayın diye telkinde bulunanlar ölenlerin vebalini nasıl ödeyecekler? - Ben Sağlık Bakanı olarak, aşı yapılmasını engelleyenlere suç duyurusunda bulunacağım. Sonra ne oldu? En yetkilinin daha da en yetkilisi, sadece birkaç saat sonra çıkıp ne dedi? - Ben aşı olmam. - Bana sormadan aşı olacak diye adımı vermişsin, hemen düzelt! - Kimseyi icbar (zorlama) edemeyiz. - ‘Muhakkak yaptırmanız gerekir' diye böyle bir kampanyanın sürdürülmesi doğru değildir, yanlıştır. - Cebren bu iş olmaz, isteğe bağlı olur. Ters geldik mi? Geldik. Ama olsun. Sürekli ters-yüz olmaktan yine de şikayet etmeyin, dertlenmeyin. Çünkü bütün bunlar, o yetkilinin de dediği gibi, ufak yol kazalarıdır. İki ters takla atın, tersiniz düze döner, rahatlarsınız!.. OSMAN GENCER |