![]() |
Adi: Aylin - Ayşe Kulin
ADI: AYLİN - Ayşe Kulin Kitap Hakkında: Çok güzel olduğu kadar; canlı, capcanlı bir hayat öyküsü 'Adı: Aylin'. İnsanın kendisine çıkaracağı pek çok pay var. Okurken dedim, işte şu satırlarda 'ben' var. En önemlisi gerçekten içimizden geldiği gibi yaşayıp yaşamadığımız. Aylin Radomisli bunu başarmış. Hayatı en hızlı yönüyle yaşamış ve aynı hızda veda etmiş bu hayatai Hemen herkes sevmiş onu. Ben de sevdim. En çok da sevmeyi bilen tarafını yakın buldum kendime. O canlılığıysa imrendiğim yanı oldu. 'Keşke' dedim. En kötüsü de ölüm nedeninin karanlık kalması. Hayat öyküsü okumayı sevenler: Aylin Radomisli'de çok şey bulacaksınız. Kitabın İncileri: En kötü hastalık bile, insanın yaşama azmine karşı koyamazdı. 55 Zaman dediğin şey, çok önemlidir. Farkına bile varmadan geçer. 62 Fırsat avucumuzun içindeyken, ondan yararlanın. Yoksa parmaklarınızın arasından akıp gider. 64 Gerçek hayatta roman yaşayamazsın. 65 Ne çabuk geçiyordu zaman. Çocukluk, gençlik, okul yılları, sorumsuz, sorunsuz günler ne çabuk geçiveriyordu. 73 Hayatta gri renkler vardır. Hiçbir şey siyah-beyaz değildir. Hele sevgiler hiç değildir. 98 İnsanlar doğrularını ve yanlışlarını kendileri bulmak zorundadır. 100 İnsanlar yaşlanıyordu. Yaşlandıkça duruluyorlar, hayatları tekdüzeleşiyordu. Herkes kendi rutinine baş eğmesini öğreniyordu. 135 Her sevginin içeriği başkadır. 185 Hayat yaşamak, sevmek, almak, vermek, vermek ve vermek içindi. 185 İnsanlar dünyaya, başlarına gelebilecek şeyleri yaşamak için geliyorlardı. Her şey gelebilirdi başlarına. Bu nedenle hoşgörülü olmak şarttı. Ayıplamak, kınamak yanlıştı. 194 Gençlik! Hayatımızdan br anda gelip geçen! 231 İçindeki coşkuyu öldüren biri mucizeler yaratabilir mi? 249 ... hayatı kaldıramayabilirdim, bu bendeki aşk olmasa. 316 Ölüm diye bir şey yok bu ummanda. Umutsuzluk da yok, hüzün de, kaygı da... Bu umman sonsuz aşk ve sevgi dolu. İyiliğin, cömertliğin ummanı bu. Mevlana 326 |