ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Mutfaktaki Püf Noktalar. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=961718)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 06:51 AM

Mutfaktaki Püf Noktalar.
 

Nane Kokusu
Kokular Nanenin kokusunu artırmak istiyorsanız, üzerine biraz toz şeker serpin. Daha çok koku verdiğini göreceksiniz.
Evdeki Yemek Kokuları
Kokular Eve yayılan ve sinen yemek kokularını hafifletmek için bir kabın içine biraz sirke koyup hafif hafif kaynatın veya pişirdiğiniz yemeğe biraz sirke ilave edin.
Hayır, evdeki yemek kokusunu azaltmak değil, evi mis gibi kokutmak istiyorum diyorsanız; bir tavaya şeker ve tarçın koyup hafif ateşte kavurun.
Pasta Meyveleri
Saklama Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.
Sararmış Teflon Tava ve Tencereler
Temizlik Çok kullanılan teflon tava ve tencerelerin sararmasını önlemek için içine su, biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın ve ardından önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın.
Dibi Tutan Tencere Temizliği
Temizlik Pişirirken tencerenin dibi tuttuysa, temizleme işini bir sonraki güne bırakın. Tencerenizin daha kolay temizlenmesi için bir gece tuzlu suda bekletin.
Mum Lekesi
Lekeler Damlayan mumların bıraktığı lekeleri temizlemek için boya inceltici kullanın. İncelticiyi leke üzerine dökün ve 5 dakika bekleyin. Nemli bir bez alın ve incelticiyi silin.
Etiket İzleri
Lekeler Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini çıkarmak istiyorsanız, üzerlerine mobilya cilası sürmeniz gerek. Daha sonra cilayı yumuşak bir bezle silin.
Izgara Etlere Ekstra Lezzet
Genel Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Teremyağ koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.
Et Suyu Tüketimi
Genel Et suyu hazırladığınızda lezzetinin bozulmaması için günlük tüketmenizde fayda var. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetini bozar. Bu nedenle bunları çorba, sos, pilav gibi değişik yerlerde günlük olarak tüketmeniz önerilir.
Çılbır Yaparken Pişirme
Çılbır yapmak çok basittir ancak konulacak suyun miktarı konusunda şüpheler bulunur. İdeal su miktarı, yumurtanın üzerini kapatacak kadar olmasıdır. Pişmesini kolaylaştırmak için de biraz tuz ve sirke ilave edilmelidir.
Derin dondurucuda balık Saklama
Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun.
Tane tane pilav Pişirme
Pişirdiğiniz pilavın tane tane olmamasından şikayetçiyseniz, pilavı pişirdiğiniz kabın içine pişirme esnasında ince dilimlenmiş bir limon koymanız kafidir.
Bu basit işlem, hem pilav tanelerinin yapışmasını önleyecek hem de pilavınızı beyazlatacaktır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.