ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Pratik Ev Bilgileri Klavuzu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=960929)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 09:03 AM

Pratik Ev Bilgileri Klavuzu
 

Pratik ev bilgileri

1) Çoraplarinizi çamasir makinesine koymadan önce çengelli igne ile birbirlerine tutturursaniz kaybolmadiklarini göreceksiniz.

2) Kadife ve ipekli elbiselerinizi buharli bir banyoya asin. Buhar onlarin tüm kirisikliklarini alacaktir.

3) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

4) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun. Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

5) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

6) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

7) Evinizde hayvan besliyorsaniz ve bunlarin tüyleri koltuklariniza, kanepelerinize bulasiyorsa elinize yapiskan bir bant sarin ve tüylü olan yerlerde gezdirin.

8) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

9) Yeni yikanmis nemli halinizin üzerine mobilyalarinizi koymadan önce ayaklarinin altina biraz alüminyum folyo koyun. Böylece izlerin çikmasina engel olacaksiniz.

10) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.

11) Tahta salata kaplarinizi suyun içerisinde bekletirseniz çatlarlar. Bunu önlemek için kullandiktan sonra bekletmeden yikayip, kurulayin. Böylece tahtalarin bozulmalarini önlemis olursunuz.

12) Çocugunuz için bir parti vereceginiz zaman süslü bardaklari su sekilde yapabilirsiniz. Bardaklarin agzini önce yumurta akina batirin. Daha sonra renkli pasta sekerinin içerisine batirip kurumasini bekleyin.

13) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

14) Çekmecelerinizin raylari takilip kolayca kapanip açilmiyorsa biraz sabun sürün. Rahatça açilip kapandigini göreceksiniz.

15) Radyatörlerinizin arkasina alüminyum folyo yapistirirsaniz, sicakligin duvardan disari degil odanin içerisine yansimasini saglamis olursunuz.

16) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

17) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

18) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

19) Saglikli dislere sahip olmak istiyorsaniz günde iki kez 150 gr yagsiz peynir tüketin. Peynirdeki kalsiyum diyetini kuvvetlendirir, disleri saglamlastirir

20) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir

21) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin.

22) Eger cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kasigi bal veya bademyagi karistirip yüzünüze sürün. Bir kaç dakika bekleyip ilik su ile yikayin.

23) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.

24) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.

25) Duvar kagitlarini yenilemek istediginizde eski kagitlari çikartmak her zaman sorun olur. Ilik su dolu bir kaba bir miktar bulasik deterjani dökün ve karisima batirdiginiz sünger ile duvar kagitlarini silin, kolayca çikacaklardir.

26) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir.

27) Büyüme çaginda yaninda sigara içilen çocuklarda kulak enfeksiyonlarina daha çok rastlandigi saptanmistir.

28) Yiyecek satin alirken mutlaka etiketlerini okuyun. Kilo verme savasinda maglup olmak istemiyorsaniz kalorilere ve yaga karsi tetikte olun.

29) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

30) Hizli kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayiflamaya karsi direncini arttirir ve giderek kilo vermeniz zorlasir. Metabolizma alt üst olur.

31) Rasgele diyet, rasgele saglik yani sagliksizlik demektir. Sagliginizi hafife almayin ve rasgele diyet yapmayin.

32) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz.

33) Bir büyük sogani rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karistirin. 48 saat bekletin, surup haline geldiginde öksürügü ve soguk alginligi olan hastaya sabah aksam bir çorba kasigi içirin. Soganin içerdigi yaglar öksürügü durduracaktir.

34) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

35) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.

36) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.

37) Yumurtalarin haslanirken çatlamamasi için, kaynatma suyuna bir çorba kasigi sirke koyun.

38) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.

39) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

40) Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayin.

41) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.

42) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

43) Sarimsak dograrken biçaga yapismasini istemiyorsaniz, kesme tahtasina biraz tuz serpistirin.

44) Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabinizi seffaf bir torbanin içerisine geçirirseniz, onu kirletmemis olursunuz.

45) Eger tencere kapaginizin tutacagi kirildiysa onun yerine sarap mantari geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izolasyon.

46) Hazirladiginiz soslarda harika tatlar olusturmak için soya ve susam yagi kullanabilirsiniz. Ancak bu yaglarin yüksek isida pisirilmesi dogru degildir

47) Pasta yaparken kati yag kullanacaksaniz onu rendenin kalin tarafi ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay islenir

48) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.

49) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

50) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.

51) Bakir esyalarinizin parlamasini istiyorsaniz, onlari sirke ya da limon ve tuz ile ovun

52) Ahsap esyalarinizi temizlemek için sirke ve zeytinyagi (bir kaç damla)karisimi hazirlayin. Esyalariniz hem temizlenecek hem de parlayacaktir

53) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

54) Elbisenize sakiz yapisirsa, naylon torbanin içerisinde buzluga koyun. Bir saat bekletin ve çikartin. Kolayca çikacaktir.

55) Haliya sakiz yapisirsa üzerinde buz torbasi gezdirin.

56) Eger galeta ununuz bittiyse ve ekmeginiz de yoksa mikser ya da blenderden geçireceginiz kornfleksler ayni islemi görecektir.

57) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

58) Sert etlerinizi esit miktarda sirke ve sivi yag içerisinde bekletin Yumusadigini göreceksiniz.

59) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.

60) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.

61) Firin torbasinda tavuk pisirirken; malzemeleri doldurdugunuz firin torbasinin üzerine bir kaç delik açin. Böylece daha çabuk ve iyi piser.

62) Ayrica firin torbasinin içerisine bir kaç dis sarimsak koyarsaniz lezzetine doyum olmaz.

63) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

64) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin. Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.

65) Satin aldiginiz havucun yapraklarini atmayin, salatalarinizda kullanin. Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur.

66) C vitamini isi ile çok çabuk kaybolur. Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin.

67) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.

68) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

69) Satin aldiginiz kültür mantarlarini kese kagidinda agzi kapali olarak buzdolabinin sebze bölümünde sakliya bilirsiniz. En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler. Mantarlari hiç bir zaman plastik torbada muhafaza etmeyin çünkü yapis yapis olurlar.

70) Tencerede kalan soslu makarnayi isitmak çogu kisiye zor gelir. Çünkü tencerenin dibi tutar yada alt tarafi isinir üzeri soguk kalir. Makarna kabini kaynar su dolu tencerenin içerisine koyun (benmari usulü) bir süre ocak üzerinde bekletin. Böylece makarnaniz kolayca isinacaktir.

71) Yumurta yüksek isida sülfürik asit çikaran bir besin oldugu için on dakikadan fazla haslamayin.

72) Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir siseyi deneyin. Hamurunuzun daha kolay açildigini göreceksiniz.

73) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.

74) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.

75) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir. Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.

76) Kavanozdaki hardal kurumaya basladiysa içerisine birkaç damla limon suyu yada sirke ile toz seker ilave edin iyice karistirin

77) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin. Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir

78) Uzun süre saklanan kuru soganlar filizlenmeye baslar ve tazeligini yitirerek çürür. Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz.

79) Kati yumurtayi parçalamadan kesmek için kullanacaginiz biçagi önceden sicak suyun içerisine koyup islatin ve kesin. Dagilmayacaklardir.

80) Aksamdan artan pirinç pilavini isitip yemegi sevmiyorsaniz, onu çorbalarinizda degerlendirebilirsiniz.

81) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.

82) Makarnanizi soguk suyun altindan geçirmeniz gereken yegane zaman onu soguk olarak servis yapacaginiz zamandir. Yada üzerine kaynar bir sos döküp aninda servis yapacaginiz zamandir. O zaman pisirme sürecini durdurmak için soguk suyun altinda gezdirin ve suyunu iyice süzün.

83) Satin aldiginiz kasar peynirini uzun süre saklamak istiyorsaniz onu küçük porsiyonlara ayirin ve buzlukta dondurun. Istediginiz kadarini çözülmesini bekleyip kullanabilirsiniz.

84) Maydanozu yemeklerinize atesten almadan bir kaç dakika önce ilave edin.Çünkü pismis maydanoz acimtirak bir tat alir ve vitamini kaybolur.

85) Kirmizi et ile hazirladiginiz yemeklerin daha lezzetli olmasini istiyorsaniz etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik uçlarina sarimsak sürün. Daha sonra az yag ile firinda kizartin.

86) Satin aldiginiz kahveyi taze saklamak istiyorsaniz cam kavanoza bosaltip içine iki adet kesme seker atin. Agzini sikica kapatin. Kahvenin taze kaldigini göreceksiniz

87) Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsaniz, limonu yikayip kuruladiktan sonra çatal ile bir kez delin, sonra suyunu sikin.

88) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.

89) Patates pürenize degisik bir koku vermek istiyorsaniz içine bir miktar hindistancevizi atin. Tadinin çok degistigini göreceksiniz.

90) Yaptiginiz böregin kivaminda pismesini istiyorsaniz firina koymadan önce birkaç saat buzdolabinda bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktir.

91) Kahvalti yada çay saati için hazirladiginiz hamur kizartmalarinin daha lezzetli olmasini istiyorsaniz, hamura eklediginiz kabartma tozuna biraz toz seker katin.

92) Elma formunuzu korumak için ideal bir istah kesicidir. Ayrica sabah aç karnina yendiginde bagirsaklari çalistirir.

93) Bir adet kivide, bir portakalda olan C vitaminin iki kati vardir.

94) Yogurttan daha fazla yararlanmak istiyorsaniz suyunu atmayin. Yogurdun tüm mineral ve vitaminleri bu suyun içinde bulunmaktadir.

95) Evinizde mayonez hazirlarken bir kez de zeytinyagi yerine susam yagini deneyin. Mayonezinizin daha lezzetli oldugunu göreceksiniz.

96) Yemeginizin yagi fazla kaçti ise içine bir kaç küp buz atarak yaglarin buzun üzerine toplanmasini saglayabilirsiniz.

97) Patlican kabuklarini soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyagi konmus suda çok az haslayin. Daha sonra istediginiz küçükte dograyin ve pilav yaparken içine katin. Pilaviniz daha lezzetli olacaktir.

98) Dondurdugunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarini istiyorsaniz dondurmadan önce kaynayan su içerisine batirarak 2-3 dakika sok haslama yapin, ardindan hemen soguk suya tutun. Sulari iyice süzüldükten sonra naylon torbalara doldurup havasini alin ve dondurun.

99) Kök ve yapraklari beraber yenilen sebzeler pisirilirken önce kökleri ince ince dogranip tencereye konulmali. Yapraklari ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin degerleri kaybolmayacaktir.

100) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin.

101) Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.

102) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz.

103) Satin aldiginiz baligi hemen pisirmeyecekseniz, parçalara ayrilmis olarak almayin. Temizlenmis, bütün olarak alin. Çünkü derisiz et zararli bakterilere karsi daha açik ve duyarlidir.

104) Naftalin kokusundan hoslanmiyorsaniz, dolaplarin içine limon kabugu ve karanfil taneleri koyun. Böylece hem güve gelmeyecek hem de giysileriniz güzel kokacak.

105) Lahana ve karnabahar pisirirken çikan kokuyu önlemek istiyorsaniz tencerenin kapagina bir dilim ekmek koyun.

106) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.

107) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin.

108) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)

109) Evinizin mis gibi kokmasini istiyorsaniz, bir kaç tane karanfili az su ile kaynatin.

110) Kötü kokan spor ayakkabilarinizin içerisine biraz bikarbonat koyun ve bir gece bekletin. Sabahleyin silkeleyin. Kötü kokulardan eser kalmayacaktir.

111) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.

İşinizi kolaylaştıracak bilgiler

Alüminyum kaplar
Alüminyum kapların kararmasını, önlemek için kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın. Hepsi pırıl pırıl olacaktır. Bakır tencerelerinizi ve bu malzemeden yapılan diğer tüm eşyalarınızı da, kaya tuzu ve sirke ile silerek ilk günkü ışıltısına kavuşturabilirsiniz.

Çatal-bıçaklar
Bulaşık makinesi çatal, bıçaklarınızı karartıyorsa, bunu önlemenin kolayı var. Bulaşık makinesinin deterjan gözüne ayda bir kere olmak üzere çamaşır suyu koyun. Böylece çatal ve bıçaklarınızın kararmasını engellediğiniz gibi onları parlatmış da olursunuz. Mutfakta kullanılan tahta kaşıklar renklerini çabucak kaybeder, Bunu bir dereceye kadar önlemek istiyorsanız, tahta kaşıkları, duru suda iyice ıslattıktan sonra kullanırsanız daha iyi netice alırsınız.

Pırıl pırıl çaydanlık
Çok sevdiğiniz çaydanlığınız, zamanla mat bir görünüme bürünebilir. Yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp, sert bir süngeri buna batırarak çaydanlığı silmeyi deneyin, eski parlaklığına hemen kavuştuğunu göreceksiniz. İç kısmı kireç bağlayan çaydanlığa, soyduğunuz patates kabuklarını koyup uzun süre kaynatırsanız, kirecin kolayca çıktığını göreceksiniz.
Blender ve çelik tencereler
Mutfakların vazgeçilmez yardımcılarından blenderleri temizlemek epey yorucudur. Fakat, pratik bir yolla bunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Bunun için, blenderin yarısına kadar, ılık su doldurun ve çalıştırın, içindeki tüm lekelerin çıktığını göreceksiniz. Yemek yaparken çelik tencereniz yandıysa, sakın üzülmeyin. Tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın. Hem üzerine işleyen kara lekeler çıkacak, hem de tencereniz tertemiz olacaktır.

Etiket izi
Özellikle süs eşyalarında ve çeşitli mutfak aletlerinin üzerinde etiketler bulunur. Etiketi çıkardığınız zaman da mutlaka izi kalır. Bu izi yok etmek için, etiket izi olan eşyaların üzerine mobilya cilası sürüp, yumuşak bir bezle silin. Hiçbir iz kalmayacaktır.
Fırın ızgaraları
Fırında et kızarttığınız zaman, ızgaralar çok kirlenir. Yıkarken de, ızgaraları temizlemek biraz zor gelebilir. Fakat ızgaraları ıslatıp, ponza taşıyla ovarsanız tüm yağların ve lekelerin çıktığını, ızgaranın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

Güzel kokulu mutfaklar
Bazen yemek kokularıyla sarılıp, nefes alınamayacak duruma gelen mutfağınızın güzel kokmasını ister misiniz? Bunun için, kalorifer üzerine koyduğunuz su dolu bir kabın içine birkaç damla güzel kokulu parfüm damlatın. Kalorifer yandığı sürece bu koku mutfağınıza yayılır.

Mutfak tezgahınızın tertemiz olması ve mis gibi kokması için de, küçük bir leğene su doldurup içine sıkılmış limon suyu veya bir miktar tuz atın. Bu suyla bir bezi ıslatıp, silin. Böylece, tezgahınızın üzerine yapışan lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Mutfağınızın güzel kokmasını istiyorsanız, bir parça alüminyum kağıt üzerine tarçın serptikten sonra, bunu sıcak fırının içine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.

Buzdolabındaki Kötü Kokular:
Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.

Işıl ışıl kristaller
Kristal bardaklar yıkandıkça ışıltısını kaybeder ve mat bir görünüm kazanmaya başlar. Fakat, kristal bardaklarınızı yıkarken kullandığınız deterjana yarım su bardağı sirke ve tuz ekleyip, durularsanız ilk günkü gibi parladıklarını görürsünüz.
Kireç lekelerine kolay çözüm
Eğer lavabonuzda çirkin kireç lekeleri oluşuyorsa, yarım limonla hızlı şekilde ovmayı deneyin. Sonra su ile çalkalayın ve kuru bir bezle kurulayın. Su koyup kaynattığınız kapların iç kısımları zamanla kireçle kaplanır. Sivri uçlu bir bıçakla ne kadar kazırsanız kazıyın, bu kireç tabakasını tam olarak çıkartmanız mümkün değildir.

En iyisi, bu kapların içine soyduğunuz patates kabuklarını koyup uzun süre kaynatmaktır. Zamanla içini kirecin kapladığı çaydanlığınızı, boşken kısık ateşin üzerine koyun. Çaydanlığı yakmamaya dikkat ederek, bir süre bu şekilde ısıtın. Göreceksiniz, kuruyan kireci kolayca çıkartabileceksiniz.

Muşambaya salça damlarsa
Mutfağınızda yerde veya masanızın üzerine serili muşambaların üzerine salça damladıysa, çok kolay yöntemle bu lekeden kurtulabilirsiniz. Bir miktar asetonu bir bezin üzerine döküp, muşambalarınızı bununla silin, lekenin yok olduğunu göreceksiniz.

Pirinçlerin ışıltısı
Pirinç eşyalarınızı parlatmak için, temizleme suyuna birkaç damla limon damlatın ve bununla iyice ovuşturarak silin. Yataklarınızın pirinç başlarını, sıkılmış yarım limonla iyice ovuşturun, pırıl pırıl olacak ve içiniz rahat edecek.

Kararmayan vazolar
Eğer altın kaplamalı çelik vazonuzun zamanla mat bir görünüm aldığından yakınıyorsanız, saf alkole batırılmış bir pamukla silerek, eski parlaklığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Tabaklardaki minik çatlaklar
Yemek takımınızdaki tabakların çatlaklar sebebiyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız, çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakikakaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır. Aynı işlemi, tüm porselen objeleriniz için deneyebilirsiniz.

Tereyağı lekesi
Kumaşlardaki tereyağı lekeleri, sabunlu suda kaynatılarak çıkarılır. Eğer leke kağıt üzerindeyse, biraz ıslatıp üzerine un serperek kurumaya bırakmak lazımdır. Daha sonra fırçayla temizlenir.

Toprak kaplar
Toprak kaplarınızın içinde patates kabuklarını kaynatarak, sararan kısımların eski görünümüne kavuşmalarını sağlayabilirsiniz. Toprak tencereler ya da çömlekler yeni alındıklarında, küçük çatlaklar oluşması sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşı karşıyadırlar. Bunu önlemek için, toprak tencerelerinizi kullanmadan önce dörtte üçünü sirkeli sıcak suyla doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Bu işlemlerden sonra her türlü yemeği pişirmeye hazır olacaktır.
Çay lekesi
Çayla lekelenen bir kumaşı temizlemenin en iyi yolu, hiç vakit geçirmeden üzerine kaynar su dökmektir. Bazı kaynaklar limon kolonyasının da çay lekesini çıkarmada yararlı olacağını kaydediyor. Hemen temizlenmeyen bal lekelerini çıkarmak da zordur. Ama leke olur olmaz hemen ılık suyla yıkanır ve durulanırsa lekeden eser kalmaz.
Yumuşak havlular
Eski havlularınızı yumuşatabilmek için, yıkadıktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin.

Beyaz tül perdeler
Beyaz tül perdeler, pencerede dura dura kararır, değil mi? Gerçi önceleri, yıkamayla bu siyahlık gider ama, daha sonraları bu kararmayı gidermek kolay olmaz. Onun için size tavsiyemiz yıkama suyuna 1-2 çorba kaşığı toz şeker katmanızdır.

Ütünüz leke bırakıyorsa
Ütü yaparken zaman zaman tabanı yapışır ya da leke tutar. Fakat ütünüzün altını tuz ve sirkeyle silerseniz leke tutmasını ve ütülediğiniz çamaşıra yapışmasını önlemiş olursunuz. Silme işlemini, ütü soğukken yapmanız ve sildikten sonra bir süre bekletmeniz gerekiyor.

Uzun Ömürlü mumlar
Mumlar, özellikle romantik yemeklerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Mumların ömrünü uzatmak için, kullanmadan 2 saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyup bekletin. Böylece, mumun eriyip masa örtüsüne damlamasını, ya da şamdanda çıkarılmayacak izler bırakmasını önlemiş olursunuz.

Kapılar
Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

Buz dondururken
Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Buda buzun mat görünmemesini sağlar.
Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin. (Birkaç tane)

Dişlerinizi doğal temizleyin
Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın.
Küçük yanıklar için
Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın.

Ağız kokusu için
Kahve çekirdeği çiğneyin.
Arı, sivri sinek sokmalarına karşı
Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehir'i alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.

Fermuarlar sıkışırsa
Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

Karıncalardan kurtulmanın yolları

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Karıncalar belkide evimizdeki zararlı böceklerin en zararsızıdır. Zararsız olmalarına karşın tek kötü tarafları ise genelde evinizde bir kaç değil binlerce karınca olmasıdır.

Karıncalar yiyeceklerinizi yerler ve bozarlar, duvarlarınızda yürürler ve cinslerine göre sizi ısırırlar. Bunlara ilaveten etrafta görünmeleri canınızı fazlasıyla sıkar. Karıncalardan kurtulmayı zorlaştıran en büyük sebep, binlercesinin bir arada olmasıdır.

Mücadeleye başlarken önce kaynaklarını bilmeniz gerek; yuvalar evinizin içinde mi yoksa dışarda mı? Karınca gördüğünüz zaman takip edip nereye doğru gittiklerine bakın.

Nasıl kurtulunur

Her zaman engelleyici tedbirlerden işe başlayabilirsiniz. Önce yiyeceklerin ağzını (özellikle tatlıların) sıkıca kapayınız. Eğer meyva suyu ya da kola türü bir meşrubatı yere dökerseniz hemen siliniz. Şekeri görünce karıncalar çılgına döner.

Evinizin çevresini toz yada sprey ilaçlarla ilaçlayın. Kalorifer böceklerine etkili olan borik asit evin içinde yuva yapmış karıncalara da etkili olur.

Marketlerde ve tarım ilaçı bayilerinde satılan çeşitli tür ilaçlarda etkili olur. Ama en önemlisi kaynağın doğru tespitidir.

Pratik Çözümler

1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.Vidayı öyle takın.
2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin.
4) Halıdaki sigara yanıklarından,­yanık­ y­er­ler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.İzden eser kalmadığını göreceksiniz.
6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin.Açıksa zedelenebilirler.
7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun.Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun.Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.
8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayıp yıkayın.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.
9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun.Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.
10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun.Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın.Yeni gibi olacaklardır.
11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın.Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.
13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın.
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun.Böylece yumuşacık olacaklardır.
16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.
17) Cevizle dost olun.İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır.Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın.Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.
19) Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.
21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın.Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin.Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.
32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin.Daha sonra pişirin.
33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın.Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.Çok daha lezzetli olacaktır.
35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok.Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.
38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın.Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin.Kokteyllerin içerisine bunları kullanın.Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.
41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.
44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin.Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.(Fazla sürmeyin.)
49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.

Leke çıkarma yöntemleri

Başımıza bela olan lekeler..Yemek yerken en sevdiğimiz giysimize bir şey döktüğümüzde hemen telaşa kapılır, acaba bu leke çıkar mı diye kara kara düşünmeye başlarız.Eğer leke çıkmazsa bir daha o giysimizi giyemeyecek olma ihtimalini aklımıza bile getirmek istemeyiz.
Ancak unutmayın ki herşeyin bir çaresi var; doğru bilgilerle giysilerimizi çay, kahve, çikolata ya da dondurma lekelerinden kurturabiliriz. İşte size ipuçları...

Çay lekesi

Pamuklu ve yünlülerde: Leke tazeyse, ılık suya bastırılmış bir bezle ovun. Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçasıyla tamponlayın. Ilık su ile çalkalayın.

Döşemelik kumaşlarda: Amonyaklı suya batırılmış bir bezle silin.

Domates lekesi

Pamuklu ve yünlülerde: Çiğ domates lekesiyle, soğuk su ile yıkayın. Eğer pişmiş domates veya salça lekesi ise amonyaklı ılık suya bastırılmış bir pamuk parçasıyla silin.

Meyve lekesi

Pamuklularda: Su amonyak ve oksijenli su eriyiğle silin. Leke koyu renkse karbonatlı soğuk su ile temizledikten sonra iyice yıkayın.

Dondurma lekesi

Pamuklularda: Soğuk suyla yıkayın.

Yünlü ve ipeklilerde: Benzin veya tinere batırılmış bir pamukla tampon yapın, sonra lekeye çöven veya talk pudrası ekin. Kuruyunca fırçalayın.

Yumurta lekesi

Çatal ve Kaşıklarda: Yumurta lekesi olmuş çatal, kaşık tuzla temizlenebilir ve daha parlak bir görüntüye bürünür.

Sirke lekesi

Pamuklu yünlü ve ipeklilerde: Soğuk su ve amonyakla sildikten sonra soğuk su ile durularsanız leke hemen çıkar.

Çikolata lekesi

Pamuklularda: Leke tazeyse sıcak suyla silin, eskimişse kuru kuru sabun sürüp sıcak suyla yıkayarak temizleyin.

Yünlü ve İpeklilerde: Lekeyi amonyaklı suya batırılmış pamukla silin.

Sentetik kumaşlarda: Limon suyuna batırılmış bezle silin. Ilık suyla durulayın.

Tereyağı lekesi

Pamuklularda: Kumaş beyazsa veya boyası çıkmıyorsa soğuk su ile sabunlayıp sıcak su ile çalkalyın. Boya vereceğinizden kuşkunuz varsa, ılık su ve deterjanla sürekli bir şekilde yıkayın.

Yünlü ipekli ve sentetik kumaşlarda: Lekeyi ister yüzünden, ister tersinden çöven veya talk pudrası ekin. Çıkmazsa benzine ve tinere batırılmış pamukla silip yeniden talk veya çöven ekin. Kuruyunca fırçalayın.

Yağ lekesi

Pamuklularda: Kumaşı yıkamadan önce, kuru kuru, sabunla ovuşturun.

Yünlüler ve ipeklilerde: Lekenin üstüne hemen tuz, talk pudrası veya çöven serpin ve ektiğiniz toz, yağı içtikten sonra iyice fırçalayın. Benzin veya tinerle lekeyi silerek lekeyi çıkartın, kumaşı iki kat kurutma kağıdı tabakasının arasına koyarak ütüleyin.

Kadifelerde: Lekeyi kumaşın tersinden, benzine veya tinere batırılmış ince bir kumaşla tamponlayarak çıkartın, yine kumaşın tersinden, nemli bir bez koyarak veya buharlı ütüyle ütüleyin.

Döşemlik kumaşlarda: Lekeyi hemen çövenle veya talk pudrasıyla örtün, bir saat öylece bıraktıktan sonra fırçalayın. Kumaşınız ipekli veya satense amonyaklı suya batırılmış bir parça pamukla tamponlayıp silin, öbür kumaşlarda tinere batırılmış pamuk kullanın.

Yün halılar üstünde: Lekeyi benzin veya tinere batırılmış kumaş parçasıyla silin, kuru bezle tekrar tekrar ovalayın.

Kahve lekesi

Pamuklularda: Leke tazeyse maden suyuna batırılmış pamukla silin. Eskimiş ise sıcak su veya deterjanla silin.

Yünlülerde: Hemen maden suyu ile tamponlayın. Eskimiş ise birkaç damla gliserinle yıkayın. Sonra ılık amonyaklı suya batırılmış bezle silin.

Döşemelik kumaşlarda: Maden suyuna batırılmış bezle sadece üstünden çar çabuk silin. Kumaş üzerinde bir halka meydana getirebilecek olan iç dolgusunu zedelememek için hemen kurulayın.

Yün halılarda: Lekenin rengini almak için birkaç damla gliserin sürüp, amonyaklı ılık su ile ovalayın.

Buzdolabı Kullanırken Dikkat

Günün her saatinde yıl boyunca kullanılan buzdolabını kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi enerji tasarrufu sağlamak ve aletin ömrünü uzatmak açısından önem taşıyor.

Yaz aylarında bu cihazların yoğun ve etkin kullanımından dolayı ödenen elektrik faturalarında hatırı sayılır artışlar herkes tarafından görülebilir. Bu cihazların alımında ve kullanımında bazı noktalara dikkat edilmesi vatandaşların enerji tasarrufu sağlamaları ve az elektrik faturası ödemesi açısından önemlidir. Buzdolabı ya da dondurucu alınırken aletin üzerinde bulunan enerji etiketine dikkat etmek gerekiyor. Enerji tüketiminde en önemli parametre verimdir. Verim ne kadar yüksek olursa yapılan işe göre o cihazın enerji tüketimi yani elektrik sarfiyatı o kadar az olacaktır. Bu açıdan verimi düşük olan buzdolapları alınmamalıdır.

Yiyeceklerin ve yemeklerin kapalı olmasına dikkat edilmelidir. Buzdolabına konan sıvıların ağzının açık olması, içerdeki nemin artmasına, kompresörün fazla çalışmasına ve sonuçta da elektrik tüketiminin artmasına yol açacaktır. Buzluk bölümündeki dondurucu bölmedeki buz kalınlığı 5-6 milimetreyi aşmadan eritilmelidir. Buzdolabına sıcak yiyecek ve içecek konulmamalıdır. Buzdolabının kapısı uzun süre açık tutulmamalıdır. Direk güneş ışığı alan yerlere, fırın ve kalorifer radyatörünün yanına buzdolabı konmamalıdır. No-frost buzdolaplarının enerji tüketimi diğerlerine göre 2 kat fazladır. Enerji etiketindeki verimlilik değerlerinden A'nın en yüksek, G'nin ise en düşük olduğu unutulmamalıdır. Yüksek verimliler daha az enerji harcarlar.



Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 09:03 AM

Pratik Ev Bilgileri Klavuzu
 

Pratik Ev Bilgileri Klavuzu ile ilgili Diğer Konular

Pratik Bilgiler, Ev ve mutfak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri
Pratik Mutfak Bilgileri
Muharebe klavuzu
Pratik Bilgiler-10 dk da pratik biskivili pasta yapımı
pratik saglik bilgileri



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.