ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Pratik Tarifler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=960926)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 09:03 AM

Pratik Tarifler
 

Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.Sigaranin kulu yere dusmek
uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz.
Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tıpkı
biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.

Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin
ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa
firlatiyoruz. Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini
kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de
makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini
firlattiginiz karisiyo.

Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadanonce tuz koymayi akıl
ediyoruz ..Oyle daha guzel oluyor.

Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi
gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor.
Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup
bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc
ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek
yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de
pembe dizi varken yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga
koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

Orta Zorluktaki Yemekler

Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla
kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina
yapistirmamak.

Hazir Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz.
Kofteler
tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.

Zor Yemekler

Konserve Türlü
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz.
Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde
yandiklari icin henuz
tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

Tavuk
Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba
etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden
pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.

Ultra Zor Yemekler

Kıymalı Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor
ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum.

Püf Noktaları

1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemis olursunuz.

2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini tuttursaniz bile
renginden anlasilmaz.

3-) Mutlaka soğanla bir yemek yapacaksaniz asla soğana dokunmayin. Ozellikle
rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasiyla bes alti kez
vurmayi deneyin, ayni işi gorur.

4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda
cok kotu patliyorlar.

5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi
kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir. Sakin yemeyin.

6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldu�unca oldugunca cig tuketin.

7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla
yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz seylerin
saklanmasi icin
idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.

9-) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.

10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini tum gucunuzle
fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir
ama risk almaya deger. Ozellikle misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel,
bu size cok maco bir hava verir.

[..alıntı..]


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 09:03 AM

Pratik Tarifler
 

çok güzel bir paylaşıım bayıldımm teşekkürler



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.