ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kitap Dünyası (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=100)
-   -   Nehirler Kuruyunca - Fred Pearce (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=95986)

Şengül Şirin 11-01-2009 09:42 PM

Nehirler Kuruyunca - Fred Pearce
 
1 Eklenti(ler)
Nehirler Kuruyunca - Fred Pearce

Nehirler Kuruyunca

Nehirler Kuruyunca... bir araştırma kitabı olduğu kadar, bir keşif kitabıdır da. Çevresel konuların deneyimli gazetecisi Fred Pearce, yaptığı bu çalışmayla dünyanın çok yakında ciddi bir su kriziyle karşı karşıya kalacağını tüm trajik, ironik ve dramatik yönleriyle anlatmaya çalışıyor.


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1257100924

Otuz ülkeden fazla yerde araştırmalar yapan yazar, su kaynaklarının en can alıcı noktalarını incelemiş, hepimizi fazlasıyla ilgilendiren ve gün geçtikçe büyümekte olan bu tehlikeyi tüm çıplaklığıyla anlatmıştır.
Unutmayın, artık kendi suyumuzu değil, çocuklarımıza ait suyu tüketiyoruz. Kalbi ve vicdanı olan herkese duyurulur!

“Pearce’nin kitabı tek kelimeyle; KORKUTUCU. Yazar, Hintli çiftçilerin her gün kuyulardan zehirli su çekmelerini, Arizonalıların bilinç-sizce çölde çeşmelerden su akıtmalarını ya da Aral Gölü’nün pek yakında çorak topraklara dönüşeceği gerçeğini bir tokat gibi yüzü-müze vuruyor.”
John McGrath, Grist

Yazar : FRED PEARCE Baskı Yılı : 2009






Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.