![]() |
Hacettepe Üniversitesi Bölümleri
Hacettepe Üniversitesi Bölümleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi # Aile ve Tüketici Bilimleri # İşletme (İngilizce) # Maliye # Sağlık İdaresi # Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi # Uluslararası İlişkiler (İngilizce) # İktisat # İktisat (İngilizce) # İktisat (UOLP-SUNY Geneseo) Edebiyat Fakültesi # Arkeoloji # Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (Fransızca) # Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (İngilizce) # Mütercim-Tercümanlık (Almanca, Fransızca, İngilizce) (Almanca) # İngiliz Dil Bilimi # İngiliz Dili ve Edebiyatı # Psikoloji # Sanat Tarihi # Sosyoloji # Tarih # Bilgi ve Belge Yönetimi # Türk Dili ve Edebiyatı # Türk Halkbilimi # Alman Dili ve Edebiyatı # Amerikan Kültürü ve Edebiyatı # Felsefe # Fransız Dili ve Edebiyatı Sağlık Bilimleri Fakültesi # Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte) # Beslenme ve Diyetetik (Fakülte) # Hemşirelik (Fakülte) # Çocuk Gelişimi (Fakülte) Eğitim Fakültesi # İlköğretim Matematik Öğretmenliği # İngilizce Öğretmenliği # Matematik Öğretmenliği (Almanca) # Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık # Sınıf Öğretmenliği # Biyoloji Öğretmenliği (Almanca) # Almanca Öğretmenliği # Fen Bilgisi Öğretmenliği # Fizik Öğretmenliği (Almanca) # Fransızca Öğretmenliği # Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği # Kimya Öğretmenliği (Almanca) # Okul Öncesi Öğretmenliği Fen Fakültesi # İstatistik # Kimya # Matematik # Aktüerya Bilimleri # Biyoloji Mühendislik Fakültesi # Jeoloji Mühendisliği # Kimya Mühendisliği (İngilizce) # Maden Mühendisliği (İngilizce) # Nükleer Enerji Mühendisliği (İngilizce) # Otomotiv Mühendisliği (İngilizce) # Bilgisayar Mühendisliği # Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) # Endüstri Mühendisliği (İngilizce) # Fizik Mühendisliği # Gıda Mühendisliği # Hidrojeoloji Mühendisliği Tıp Fakültesi # Tıp # Tıp (İngilizce) Kastamonu Tıp Fakültesi # Tıp (Kastamonu Tıp) Diş Hekimliği Fakültesi # Diş Hekimliği Eczacılık Fakültesi # Eczacılık Güzel Sanatlar Fakültesi # İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı |
Hacettepe Üniversitesi Bölümleri
Hacettepe Üniversitesi 1967 yılında Başkent Ankara'da devlet üniversitesi olarak kurulmuştur. Türkiye'nin en nitelikli[kaynak belirtilmeli] yükseköğretim kurumlarından biridir. 24 Kasım 2011 de yapılan rektörlük seçimi sonucu Cumhurbaşkanlığı Tarafından Üniversite Rektörlük Makamına Aynı üniversitenin Tıp fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Murat Tuncer atanmıştır. Üniversitenin altı kampüsü bulunmaktadır. Bunlar: Üniversite Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye, Beytepe, Beşevler, Polatlı Kampüsleri. Bala Kemal Şahin Kampüsü Ana kampüs Ankara şehir merkezinde bulunan Sıhhiye Kampüsü 210.238 m²'lik, Beytepe Kampüsü ise 5.877.628 m²’lik alan üzerinde kurulmuştur. |