ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Üniversiteler & Kampüsler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=260)
-   -   2012 Ygs'de Başarılı Olan İller (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=957398)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:38 AM

2012 Ygs'de Başarılı Olan İller
 

YGS'de Başarılı Olan İller

YGS sonuçlarına göre, Konya Özel Merve Büyükkoyuncu;Fen Lisesi’nden Abdullah Coşkun; Osmaniye TOBB Fen Lisesi’nden Sümeyye Nur Satin tüm puan türlerinde 500 tam puan olarak birinci oldu.

Ankara Fen Lisesi’nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde; İstanbul Kabataş Lisesi’nden Serdar Akkol da YGS-3, YGS-4, YGS-5 puan türlerinde ikinci oldu.

Özel Nilüfer Fen Lisesi’nden Fatih Furkan Yılmaz YGS-1, YGS-2, YGS-4’de üçüncü olurken, Ankara Fen Lisesi’nden Fırat Özçelik YGS-3 ve YGS-5'te üçüncü; Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok da YGS-6 puan türünde üçüncü oldu.

En Başarılı İller

Tüm puan türlerine göre, en başarılı iller Burdur, Ankara ve Karabük; en az başarılı illerse Van, Hakkari ve Şırnak oldu. Geçen yıl, tüm puanlarda en başarılı il Yalova olmuştu.

Geçen yıl 180 puan olan barajı aşan öğrencilerin oranı yüzde 80’ken, bu sene oran yüzde 72’ye düştü.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.