![]() |
Kına Ve Zerdeçal İle Saç Boyamak
kına ve zerdeçal ile saç boyamak http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Benim Kına tarifim sacında beyazı olanlar için ideal. Çorekotu; Karanfil; Isıgan otu; defne tohumu; Adaçayı; Kahve ; Uzum çekirdeği; Pırasanının Yeşil sapları; Ceviz Kabuğu (kuru ve ya taze farketmiyor)Zerdecal kokü; tüm bunları ayrı ayrı kaynatıp ılıdıktan sonra süzerek cam sürehiye alın ve bir akşam bekletin. Sonra kına ile karıştırın. 1- 2 saat beklettikten sonra Defne sabunu ile yıkanmış nemli saça uygulayın. bekleme sürecinizi sacınızın kendi rengi veya bir onceki kına yada saç boyasına gore değişiyor 6 ila sekiz saat arası bekleyebilirsiiz. Sacınızı yıkadıktan sonra 1 bardak suya 10 damla EMU yağı ekleyip sacınıza firiksiyon yapabilirsiniz yada susam yağı sürüp 1 iki saat sonra doğal sabunla yıkayabilirsiniz. Ben akşam yatmıyorum kına ile ıslak olduğu için boyun ağrılarınaveya sinuzite neden olabiliyor. Artan kınayı ve/veya karışım suyunu buzdolabina koyuyorum. 20 gün sonra tekrar uyguluyorum. Saçlarım cok hızlı uzadığı için 20 günde dıplerden beyazlar cıkıyor. fakat sürekli olarak EMU yağı ile hazırladığım solusyonu 3 gün arayla saçlarıma uyguladığım için artık diplerden eskisi kadar cok beyaz cıkmıyor bu sonuca yaklaşık 6 ayda vardım. Sabırla uygulamanızı öneririm. Ayrıca saçlarında beyazı olmayanlar da uygulayabilir. Cok güzel bir renk oluyor |