ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gebelik & Doğum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=411)
-   -   Gebelik Zehirlenmesi Kimlerde Görülür Kimler Risk Altında (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=953149)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 01:35 PM

Gebelik Zehirlenmesi Kimlerde Görülür Kimler Risk Altında
 

Gebelik Zehirlenmesi Kimlerde Görülür Kimler Risk Altında

Hipertansiyon: Preeklampsinin en yüksek risk grubunu hipertansiyon hastası olan kadınlar oluşturuyor. Hipertansiyon gebelikte yaşanan çok ciddi bir durumdur. Çok fazla ödeme, ani kilo artışına, bulanık görmeye ve migrene yola açabilir. Normal bir gebelikte bu sorunlar zaten yaşanabiliyor fakat hipertansiyon hastası olan kadınlarda bu şikayetler daha fazladır ve Preeklampsi dönüşebilir.

Rahim içi sorunlar: Rahim için de plasenta büyürken doğru yerleşme sorunları yaşayabilir. Bunun nedeni olarak ta oksijen azlığı be bir takım toksinlerin neden olduğu düşünülmekte.

Kalsiyum eksikliği: Gebelikte yeteri kadar kalsiyum almamak annenin kemik depolarının azalmasına neden olur bununla birlikte kalsiyum eksikliği Preeklampsi riskin de ortaya çıkarabilen nedenler arasında bulunuyor.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.