ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gebelik & Doğum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=411)
-   -   Doğumdan Sonra Ruhsal Bozukluk Nasıl Atlatılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=952785)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 02:36 PM

Doğumdan Sonra Ruhsal Bozukluk Nasıl Atlatılır
 

Doğumdan sonra ruhsal bozukluk Nasıl Atlatılır

Doğum sonrası depresyonu, sanıldığından daha sık olur. Gerçek nedenler tam olarak bilinmiyor. Ta-mamen normal, mutlu, uyumlu birçok kadında bu du-rum görülebilmektedir. Gebelikte ruhsal dengeyi ge-çici olarak bozabilecek birçok bedensel değişiklik olur.

Bu belirtilerin gözükmesinde utanılacak bir yan yoktur. Konuyu kocanızla açıkça konuşup, onun yar-dımıyla bir psikolog ya da psikiyatriste başvurabilesiniz diye bunu vurguluyorum.

Çoğunlukla, sizi yeniden normal durumunuza döndürmek çok az zaman alır. Normal bir gebeliğin sonundaki sözümona bir komplikasyondan dolayı bir eksiklik duymanıza gerek yoktur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.