ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gebelik & Doğum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=411)
-   -   Pastörize Süt Nedir Kaynatmak Gerekli Midir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=952182)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 04:16 PM

Pastörize Süt Nedir Kaynatmak Gerekli Midir
 

Pastörize süt nedir, kaynatmak gerekli midir?

Pastörizasyon, sütün belirli bir dereceye kadar ısıtılıp hemen soğutularak mikroplarının öldürülmesidir. Pastörize sütün, bütün dükkânlara hızla dağıtıldığına ve uygun koşullarda korunduğuna inanıyorsanız bebeğinize kaynatmadan da verebilirsiniz. Kayna-mış sütün sindirimi biraz daha kolay olduğu için pastörize edilmiş sütü kaynatsanız da hata etmiş olmazsınız, her şeye rağmen biz size pastörize sütü de kısa bir süre kaynatmanızı salık veriyoruz.

2- Süttozları - Mamalar

Size bunların hangisini seçeceğinizi ve ne miktar vereceğinizi doktorunuz söylemelidir. Bu mamaların üzerinde açıklamaları ay-rıca vardır.

Pirinç Suyu

Bunu aslında mamalarla aynı gruba sokmamak gerekirdi. Ama sütü kesildiğinde yalnızca pirinç suyu ile çocuğunu besle-meye kalkan anneler olduğunu düşünerek, yanlış hareket edildi-ğini belirtmek için bu bölüme pirinç suyunu aldık. Yukarda say-dıklarımız anne sütünün yerini kısmen de olsa tutabilir, ama pirinç suyu asla çocuğu beslemeye yeterli değildir. Pirinç suyu yalnızca inek sütünün sulandırılmasında kullanılabilir.



Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 04:16 PM

Pastörize Süt Nedir Kaynatmak Gerekli Midir
 

kaynatmak gerekmes, soğuk olmıcak, cırcır olur velet, üstüne dökmicen, kendini üsütüne başına dikkat etcen, üç kuluvallah bir ihidines sıratel diycen içirip sallıcan artıp atıp tutmıcan o büyür vermezsen de bğüyür o


Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 04:17 PM

Pastörize Süt Nedir Kaynatmak Gerekli Midir
 

Pastorize Süt, Pastorize süt nedir, Pastorize süt ne demek, Pastorize süt hakkında, Pastorize süt ile ilgili bilgi, Pastorize süt hakkında bilgi,

Pastörizasyon gıda maddesi içindeki zararlı organizmaları ve bozulma etmenlerini yok etmek amacıyla uygulanan bir ısıl işlemdir Plakalı ısı değiştiricileri kullanarak sıvı gıdaların pastörize edilmesiyle ise enerji tasarrufu sağlayarak ürünü istenilen seviyeye kısa sürede getiren bir sistemdir

Laboratuar ortamında yapılan deneyde, gıda endüstrisinde kullanılan büyük ölçekli bir pastörizatörün laboratuar koşulları için hazırlanmış bir prototipinde çiğ süt pastörize edilmiştir







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.