ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Yapışkanotunun Sağlığa Etkisi , Yapışkanotu Neye İyi Gelir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=951114)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 01:07 PM

Yapışkanotunun Sağlığa Etkisi , Yapışkanotu Neye İyi Gelir
 

Yapışkanotu hakkında kısa bilgi

Sağlık açısından Yapışkanotu

Yapışkanotu nelere iyi gelir

Yapışkanotu Faydaları

forumacil.........com

Böbrekleri, karaciğeri, dalağı zehirli ve zararlı maddelerden arındırır.

Lenf kanseri dahil olmak üzere, tüm lenf sistemi hastalıklarında kullanılmalıdır.

Lenf sistemindeki tıkanıklıkları açar ve zararlı maddelerden arındırır.

Dölyatağı hastalıklarında da kullanılabilir.

Bitki çayı, çay içimi, dıştan kompres ve yıkama biçiminde, deri hastalıklarına, yaralara karşı kullanılabilir.

Bitki, epilepsi (sarah) hisleri, Parkinson hastalığı, sinirsel hastalıklar, idrar tutukluğu, kum ve taş rahatsızlıklarında da önerilir.

Her tür böbrek hastalığı ve böbrek iltihabına karşı, yapışkanotu – altınbaşak eşit karışımının çay ile kürler uygulanmalıdır.

Yapışkan otunun kullanımı

Yapışkan otu çayı: Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Günle 2-5 bardak taze demlenmiş çay, gargaralar eşliğinde soğutulmadan içilir.

Yapışkan otu merhemi: İyice yıkanarak ince kıyılan nemli bitkinin özsuyu, mutfak robotu kullanılarak elde edilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bitki özsuyu iyece karıştırılır ve elde edilen merhem buzdolabında saklanır, üzün süre dayanmaz, küflenir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.