ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kan Yoğunlaşmasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950940)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 01:36 PM

Kan Yoğunlaşmasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
 

Kan Yoğunlaşmasının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

KAN YOĞUNLAŞMASI

Tanımı: (Polisitemi) Hücre sayısının artmasından ötürü, ka-nın koyulaşıp yoğunlaşmasıdır.

Nedenleri: Genellikle orta yaşlarda görülüp dolaşımdaki al-yuvarların artmasıyla oluşur. Doğuştan kalp hastalığı gibi, dola-şım bozukluklarına neden olan durumlarda, ya da amfizem ve kronik bronşit gibi, akciğerlerde oksijen alışverişinin engellen-diği hallerde görülebilir.

Kişide kolaylıkla tromboz (kan damarlarında pıhtılaşma) ve kan damarlarının tıkanması oluşur.

Önerilen: Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövü-lerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı ardıç tohumu katı-lıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve gece-leri yatmadan önce birer çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı ökse otu katılıp oniki saat bekletildikten sonra süzülerek gün-de iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce hafifçe ısıtılarak birer çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı enginar yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek günde üç Öğün aç karnına birer çay

fincanı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı ıhlamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün aç karnına birer çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı-ğı kuru alıç çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yanm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.

* Yirmi adet taze ceviz parçalandıktan sonra bir şişenin bo-ğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf ispirto ekle-nerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca gü-neş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şi-şe çalkalanarak, az miktarda suyun içine bir çay kaşığı katılarak kullanılır.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kaşığı kuşkonmaz katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir. Böbreklerinden ya da idrar yolla-rından rahatsız olanların kullanmaları sakıncalıdır.

* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir tatlı ka-şığı burçak ile bir çay kaşığı kitre karıştırılıp az miktarda suyun yardımıyla günde bir defa içilir.

* Bol miktarda turunç suyu içilmesi marul yenilmesi fayda-lı olacaktır




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.