ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Karaciğer İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950931)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 01:37 PM

Karaciğer İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
 

Karaciğer İltahabının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

KARACİĞER İLTAHABI

Tanımı: Genellikle, enfeksiyöz hepatit için kullanılan bir addır ve sanlıkla birlikte görülen karaciğer enfeksiyonu anlamı-na gelir.

Nedenleri: Hastanın dışkısıyla bulaşmış yiyecekteki virü-sün yaptığı bir enfeksiyondur. Buna benzer bir durum, kan nak-linde kullanılan kan ya da serumla ve hasta kişide kullanılmış iğne ve şırıngalarla nakledilen homolog serum hepatiti diye ad-landırılan hastalıktır. Her iki durumda da karaciğer büyür, hüc-releri de, bazen yeniden düzelmeyecek şekilde yıkıma uğrar.

Sarılığın belirmesinden önce, kişi kendim kötü hisseder, bulantı, iştah azalması ve kann üst kadranında hafif bir ağn be-lirir. Hastalığın ikinci haftasında, deri, göz aklannın sararması-nın ortaya çıkmasına kadar, kesin teşhis konamaz. İdrar koyu sandır, dışkı rengi ise açılmıştır. Sanlık belirince, hasta kendini daha iyi hisseder ancak huzursuzdur.

ÖneriIer: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı koyun otu katılıp demlenmesi için kısa bir müd-det beklendikten sonra süzülerek günde iki kez. sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Günde 5-6 adet kara hindiba (çiçek sapı) yenilmesi ol-dukça faydalıdır.

* Bir litre suyun içine bir adet enginar küçük parçalar ha-linde kesildikten sonra atılıp kaynatılmasının ardından süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer su bardağı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir müddet beklen-dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı-ğı defne tohumu bir tatlı kaşığı süzme bal ile karıştırılıp günde bir kez alınır.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı maydanoz katılıp demlenmesi için kısa bir müddet bek-lendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani mercanköşk katılıp demlenmesi için kısa bir müd-det beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kokulu yapışkan otu katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak birer çay fincanı içilir.

* Birer silme yemek kaşığı ince kıyılmış hindiba kökü, çıban otu birer tatlı kaşığı yani hindiba ve inci çiçeği iyice karıştırılarak harman edildikten sonra bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşı-ğı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer bardak içilir




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.