ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Zeytinyağı Kansere Faydaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950844)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 01:52 PM

Zeytinyağı Kansere Faydaları
 

Zeytinyağı kansere faydaları

Zeytinyağı, kanserle ilişkilendirilen serbest radikallere karşı savaşan antioksidanlar yönünden iyi bir kaynaktır. Oksidasyon, bazı kanserlerin sorumlusudur. Antioksidan bileşikler, serbest radikalleri bağlarlar ve peroksidasyona karşı koruma sağlayarak, kanserden korunmada rol oynar. Zeytinyağında bulunan, alfalinolenik asitleri (Omega 3) düzenli kullanıldığı takdirde bazı kanser türlerine karşı, korunma sağlamaktadır. Zeytinyağında bulunan E vitamini, birçok kanser türüne karşı vücudumuzu koruduğu araştırmalar ile belirlenmiştir.

Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde sayesinde hücreler yenilerek hücreleri kansere karşı koruyor.

Köpekbalığı kıkırdağında bulunan anti-angiogenesis ve karaciğerinden çıkarılan squalene maddesi, dünyanın en önemli kanser ilacının yapımında kullanılmaktadır. Squalenen, en çok geleneksel yöntemlerle çıkarılmış %2 oranında sızma zeytinyağında vardır. Günde en az 100 ml zeytinyağı tüketen bir kişi, gerektiği kadar Squalene almış olur. Squalene maddesi, tümörlerin yok edilmesinde yapıtaşı niteliğindedir.

Bağırsak Kanserleri: Zeytinyağının yapısında bulunan mono-doymamış yağ asitleri, sindirim kanalında, kalın barsak kanseri oluşumunda rol oynayan, safra asitlerinin üretimini azaltırlar. Yağlar midede değil, bağırsaklarda sindirilmektedir. Zeytinyağı, bağırsak boyunca mukoz membranın bütünlüğünü sağlayarak, kolon kanserini önlemeye yardımcı olur. Barsak mukusu üzerindeki koruyucu etkisi nedeniyle, zeytinyağı tüketen kişilerde, kalın barsak (kolon) kanseri görülme riski, daha düşük orandadır. Hatta kolon kanserine karşı ilaç olarak kullanılabileceğini belirtilmiştir.

Zeytinyağının, kalın bağırsakta bulunan ikincil öd asidi üzerindeki etkisi, vücudu barsak kanserine ve ileride oluşması muhtemel kolorektal kansere karşı korumaktadır.

Zeytinyağı, safra asidi miktarını azaltıp ve bağırsaklardaki hücre yenilenmesini düzenlediği düşünülen yararlı enzim miktarını artırmaktadır.

Safra kesesinin düzenli boşalmasını sağlaması nedeniyle, keseleşme riskini azalttığı ve ülser oluşma riskini azaltırken, mevcut ülserin de iyileşmesini kolaylaştırmaktadır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.