ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Bazı Meyveler Ve Yararları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950797)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 02:00 PM

Bazı Meyveler Ve Yararları
 

Bazı Meyveler ve Yararları

Ağaç Kavunu: Kabızlığı giderir, kusmaya iyi gelir, marmelatı bronşit ve nefes darlığında faydalı.

Ahlat: İshali keser, kalbi kuvvetlendirir, idrar söktürücüdür, yaprak ve çiçeklerinden hazırlanan çay, iç kanamaya iyi gelir.

Ahududu: Anti-tartar etkisi var, dişler bu meyveyle fırçalanabilir.

Akasya: Çiçek ve yaprakları kaynatılıp balla karıştırılarak günde yarım bardak içilirse astıma iyi gelir.

Akdiken: İshal keser

Alıç: Kalp, damar ve sinir sistemi üzerine sakinleştirici etkisi vardır, yüksek tansiyonu düşürür, kalp kaslarını güçlendirir, emziren annelerin sütünü çoğaltır.

Antepfıstığı: Göğsü yumuşatır, idrar söktürücüdür, genel zayıflık ve bitkinliğe faydalıdır, yaprakları kaynatılıp içilirse kolesterolü düşürür.

Ardıç: Antiseptik özelliklidir, böbrek ve mesane hastalıklarına, macunu ise basur ve guta iyi gelir, romatizma ve burkulma gibi durumlarda ağrı kesicidir.

Armut: Ağız içi yaralarına, uykusuzluğa iyi gelir, hamile kadınların mide bulantısını giderir, tansiyonu düşürür, sinirleri teskin eder.

At Kestanesi: Ağrı dindiricidir, damar daraltıcı özelliğinden dolayı varis, flebit ve hemoroite karşı kullanılır, deri uçuklarına, nevraljiye karşı şifalıdır.

Badem: Hamile kadınlar karınlarına sürerse çatlamayı önler, basura sürülürse şifalıdır, yağı kulak ağrısına iyi gelir, cinsel gücü artırır.

Böğürtlen: Meyveleri çok gelen aybaşı kanamalarını azaltır, müsil etkisi yapar, antiseptik özelliği vardır.

Ceviz: Zekayı artırır, sindirim sistemi bozukluğunu giderir, dişeti çekilmesinde etkilidir, damar açar.

Çalı Çileği: Meyveleri mikrop öldürücüdür, ishal giderir, adet sancısını düzene sokar, kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktive eder, antioksidan özelliğe sahiptir.

Çoban Üzümü: Uzun süre kullanılmamak kaydıyla yaprakları idrar yolları hastalıklarına karşı şifalıdır.

Defne: Bağırsak kurtlarına, öksürüğe, migrene, kolite karşı etkilidir, böbrek ve mesane kumlarını döker.

Elma: Yeni çıkan sürgünleri kaynatılıp tatlandırılarak içilirse damar sertliğine iyi gelir.

Erik: Kalp çarpıntısını keser.

Fındık: Dimağı kuvvetlendirir, nezleye iyi gelir, menopoz döneminin kolay geçmesini sağlar.

Frenk Üzümü: İştah açar, mide rahatsızlıklarına iyi gelir, hazmı kolaylaştırır.

Frenk İnciri: Dizanteri ve ishale etkilidir, kan yapar.

Gilebor: Tansiyonu düzeltir, adale tutulmalarını ve spazmı hafifletir, kalp-damar sistemini rahatlatır.

Hurma: Kansere karşı koruyucudur, dişetlerini kuvvetlendirir, doğumu kolaylaştırır. Hindistan Cevizi: Cinsel gücü artırır, gebelikte faydalıdır.

Hünnap: Guatr ve atardamar kireçlenmesinde faydalıdır, ağız, dişeti ve kulak iltihaplarına iyi gelir, tansiyon düşürür.

İt Üzümü: Yatıştırıcı, ağrı kesici etkisi vardır.

Kara Hurma: Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kadın Tuzluğu: Kalp çarpıntısını azaltır, bağırsak sistemini uyarır, tansiyonu düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir, yüksek dozu zararlıdır.

Keçiboynuzu: Öksürüğü keser, göğsü yumuşatır, cinsel gücü artırır.

Kocayemiş: Böbrek ve mesane iltihaplarına iyi gelir, bağırsak kurtlarını döker, mide ve bağırsak tembelliğini giderir.

Mezdeki Sakızı: Diş etlerini, çene kaslarını güçlendirir.

Mürver: Damar tıkanıklıklarını açar, balgam söktürür.

Pikan: Kolesterolü önler.

Saparna: Sedef hastalığına iyi gelir.

Tavşan kirazı: Haricen kullanıldığında romatizma ve mafsal iltihaplarına bağlı ağrı ve şişkinlikleri azaltmakta faydalıdır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.