![]() |
Zeytinyağı Bağışıklık Sistemi Güçlendirmesi
Zeytinyağı bağışıklık sistemi güçlendirmesi Zeytinyağı, bağışıklık sistemini güçlendirir. Zeytindeki polifenollerin, salmonella, kolera, stafilokoklar, pseudomonalar ve grip (Influenza) gibi mikroorganizmaların gelişme hızını durdurmuş veya yavaşlatmıştır. - Nezle ve gripte, zeytin ağacının dalları ve yaprakları kaynatılarak buharı teneffüs edilir. - Boğaz ağrısı için, zeytin çekirdeği, karabiber ile dövülüp, tülbent arasına konarak boğaza bağlanır, aynı zamanda limon suyu ile gargara yapılır. - Ses kısıklığında, zeytin ağacının sakızı, ağızda yavaş yavaş eritilerek yutulur. - Öksürüğe karşı, zeytin ağacı sakızı, bir bardak sıcak su ile içilir. - Reçineli yağ ise, rinofaranjit karşı önerilen bir antiseptiktir. - Yüksek ateşte; 50 gram zeytinyağı bir litre su ile karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce birer çay bardağı içilir. - Zatürre; 4 saat arayla birer kaşık zeytinyağı içilir. -Zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak yenilir. -Ya da, 3-4 kaşık limon suyu, 1 bardak bal ve yarım bardak zeytinyağı bir tencereye konulur. Yaklaşık beş dakika kısık ateşte ısıtılır. Her iki saatte bir, bir çorba kaşığı içilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.