![]() |
Siroz Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler
Siroz Hastalığının Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler SİROZ Tanımı: Genel anlamda; bir organda bozulma, sertleşme ve görevini yapamamasıyla sonuçlanan, fıbröz doku oluşmasıdır. Bu terim her zaman, karaciğer için kullanılır. NedenIeri: Bazı durumlarda kötü beslenmeye ve besinlerin tamamının alkol olduğu kronik alkoliklerde rastlanır. Bazı vaka-larda siroz, mikrobik sarılığı izler ya da hiçbir neden saptanamaz. Tekrarlayan safra sistemi enfeksiyonları da siroza neden olabilmektedir. Hiçbir belirti göstermediği durumlarda yapılacak bir tetkik-ten sonra ortaya çıkabilir. Burada hastanın sağlık durumu iyi ol-mayıp, iştahsızlık arasıra kusma ve bulantı görülür (kusma ve bulantının nedeni, alkolik gastrit olabilir), ayak bilekleri şişer, iktidarsızlık oluşur, bazen de hasta kan kusar. Sarılık, sirozun sık rastlanan ya da erken rastlanan belirtilerinden değildir; an-cak, safra sistemi enfeksiyonunda belirir. Alkol almamak, yeterli proteinden oluşan iyi bir diyet, eğer varsa gastrit tedavisi faydalı olacaktır. Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı hindiba kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir. * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kiraz çöpü ka-tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı mübarekdikeni (meyveleri) katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek-lendikten sonra süzülerek içilir. Böbreklerinden rahatsız olanların kullanmamaları gerekmektedir. * Bir çay bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kurtpençesi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek sabah kahvaltılarından yanm saat önce yudumlanarak içilir. Ağır vakalarda bu doz uzun arayla iki çay bardağına çıkartılabilir. * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün içinde yudumlanarak içilir. * Bir litre suyun içine bir avuç havanda dövülmüş ardıç to-humu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir çay bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mısır püskülü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir çay bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir çay fincanı kaynar suyun içine yarım çay kaşığı ka-dıntuzluğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek ve soğutulup gün içinde uzun aralıklarla içilir. Bitkinin zehirli olmasından ötürü verilen dozu aşmamak ve doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. * Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı havanda dövülmüş ke-reviz tohumu ile bir avuç ince kıyılmış maydanoz katılıp kaynatıl-masının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir çay fincanı kaynar suyun içine yanm çay kaşığı yaba-ni mercanköşk katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek gün içinde uzun aralıklarla içilir. * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı zerdeçal katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek gün içinde uzun aralıklarla içilir. * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı oranında kokulu yapışkan otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardın-dan, gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir. * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış akhuş ağacı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahanayaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.