ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ses Kaybını Önleyen Ve Tedavi Eden Şifalı Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950683)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 02:19 PM

Ses Kaybını Önleyen Ve Tedavi Eden Şifalı Bitkiler
 

Ses Kaybını Önleyen Ve Tedavi Eden Şifalı Bitkiler

SES YİTİMİ

Tanımı: (Afoni) Kısmi veya tam olarak konuşamamaktır.

Nedenleri: Genellikle konuşma kaslarını kontrol eden sinir-lerin hastalığı veya zedelenmesi, boğaz, gırtlak hastalıkları, gırt-lak tümörleri ve sinirsel nedenleri olabilir. Histerik afoninin ne-deni, bir bilinçaltı reaksiyonu ile, hiç konuşmamak veya özel bir durumda konuşmamak isteğidir. Tedavi nedenin tedavisidir. Kı-sa sürede geçmeyen ses yitimi durumunda mutlaka uzman bir doktora danışmakta fayda vardır.

Öneriler: Bir su bardağı sütün içine havanda dövülerek toz ha-line getirilmiş olan bir silme tatlı kaşığı kereviz tohumu katılıp kay-natılmasının ardından süzülerek gün içinde yudumlanarak içilir.

* Bir miktar binbir delik çiçeği bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sı-kıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebile-ceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Günde üç Öğün bir çorba ka-şığı suyun içine beşer damla damlatılarak kullanılır.

* Bir su bardağı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ince kı-yılmış koyun otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-dikten sonra günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere garga-ra yapılarak kullanılır.

* İki adet taze ve ince kıyılmış incir ile bir su bardağı süt kaynatılıp, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez süzülmeden içilir.

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı dar yapraklı sinirli ot katılıp demlenmesi için kısa bir sü-re beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çey fincanı içilir.

* Bir miktar lahana yaprağı yıkanıp, temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp el-de edilen bir su bardağı suyunun içine bir adet yumurta sarısı ilave edilerek içilir




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.