![]() |
Merhem Ve Yağ Hazırlamak
Merhem ve Yağ Hazırlamak http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İki avuç bitki ince ince kıyılır. 500 gr kaz yağı veya iç yağı veya doğal margarin, sanki kızartma yapılacakmış gibi, bir kabın içinde kızdırılır. Bitkiler bu kabın içine atılarak karıştırılır, tava ocaktan çekilir, kapağı kapatılır ve soğuk bir yere bırakılır. Ertesi gün, tavanın içindekiler hafifçe ısıtılır, bir tülbentten süzülür ve hazırlanmış olan merhem kaplarına boşaltılır. www.frmsinsi.net Bitki yağı hazırlanırken, çiçekler veya yapraklar gevşek olarak bir şişeye doldurulur ve bitkilerin iki parmak üstüne çıkacak kadar, soğuk sıkılmış zeytinyağı eklenir. 14 gün güneşte veya ocak, soba yakını gibi sıcak bir yerde bekletilir ve süzülür |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.