ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Türkiye'nin Şifalı Su Merkezleri - Aksaray (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950573)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 02:37 PM

Türkiye'nin Şifalı Su Merkezleri - Aksaray
 

Türkiye'nin Şifalı Su Merkezleri - Aksaray

Hamamboğazı (Tuzlusu) Kaplıcası: Sıcaklık 25°C

Aksaray iline 5 km uzaklıkta, Hamaboğazı mevkiindedir. Toprak akalin, bikarbonatlı ve bol karbondioksitli olan kaplıca suyunun içimi kolaydır. Karaciğer, safrakesesi, metabolizma hastalıklarına iyi gelir.

Ziga Kaplıcaları: Sıcaklık 48°C

Aksaray ili’ne 25 km uzaklıkta, Yaprakhisar Köyü yakınlarındadır. Sular, köyün arkasındaki düzlükten birkaç yerden çıkar.

Bikarbonatlı olan suyu, ağrı kesici özelliği nedeniyle iç hastalıklarına, mide, bağırsak ve safrakesesi, özellikle menapoz dönemindeki hanımların sinir bozukluklarına iyi gelir.

Ziya İçmesi: Sıcaklık 12°C

Aksaray ili içindedir. Yemeklerden önce içilmesi yararlıdır.

Azak içmesi, (merkez ilçe’dedir), Hort-Hart İçmesi (Merkez İlçede, 12°C), Ihlara İçmeleri (Ihlara Köyü’ndedir. İyi bir sofra suyudur), Sinasa Madensuyu (Aksaray’a 25 km uzaklıkta Sinasa Köyü’ndedir. Mideler için çok yararlı, nefis bir sofra suyudur.).




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.